PoiosTheleisNaGineis.com, μία εικονική ουτοπία.

Θέατρο για εφήβους 

στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η παράσταση που έχει εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους έρχεται ξανά για τη σχολική χρονιά 2022-2023 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης!

 Παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα παρουσίασης στους σχολικούς χώρους για όσους επιθυμούν να αποφύγουν τις μετακινήσεις.

Η παράσταση πραγματεύεται τη σχέση των νέων με τα videogames και το διαδίκτυο, τη στρεβλή αντίληψη της πραγματικότητας μέσα από το διαρκές game playing των εφήβων που οδηγεί στον εθισμό,  όταν τα όρια ζωής και φαντασίας γίνονται ολοένα και πιο ρευστά. 

Με χρήση νέων τεχνολογιών, 3d anination, projection mapping και σωματικού θεάτρου εξερευνά θέματα που απασχολούν τους εφήβους, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι αυτογνωσίας προς την ενηλικίωση κινούμενοι σε δύο παράλληλους κόσμους –αυτόν της πραγματικής ζωής και εκείνον της εικονικής ζωής ενός διαδικτυακού παιχνιδιού. Τα όρια μεταξύ online και offline ζωής δεν είναι ξεκάθαρα, η ταυτότητα που σε προσδιορίζει χάνεται ή αντικαθίσταται και η πλασματική ζωή μοιάζει να γίνεται η μόνη πραγματικότητα. Mέσα από την πλοκή του έργου οι θεατές θα έρθουν σε επαφή με την Οδύσσεια καθώς και με διάσημα κείμενα της αρχαιότητας από ποίηση και φιλοσοφία.

Περίληψη του έργου: Ένας έφηβος, ο Οδυσσέας, προσπαθεί να ξεφύγει από τη ρουτίνα της καθημερινότητας παίζοντας videogames ώσπου ανακαλύπτει ένα καινοτόμο παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας. Το avatar του ζει, παίζει και ερωτεύεται μέσα σε ένα εικονικό σύμπαν που μοιάζει ασφαλές, περιπετειώδες και φανταχτερό. Οι ήρωες του έργου βρίσκουν καταφύγιο σε έναν κόσμο όπου μπορούν να είναι όπως ακριβώς έχουν φανταστεί, όπου δεν κινδυνεύουν αφού μπορούν να είναι αλώβητοι, όπου ακόμα κι αν κινδυνεύσουν η λύση μοιάζει πολύ εύκολη: με το πάτημα ενός κουμπιού μπορούν να ξεκινήσουν πάλι από το μηδέν. Ένας κόσμος στον οποίο όλοι μπορούν να εισέλθουν. Χωρίς κριτήρια, ειδικές προδιαγραφές και εξετάσεις εισαγωγής.

Τι γίνεται όμως αφού μπεις σ αυτόν τον κόσμο και, κυρίως, πώς μπορείς να επιστρέψεις και να δημιουργήσεις την πραγματική σου ταυτότητα;

Επικοινωνία – Κρατήσεις

210 93 28 034

698 61 92 208

info@onetwofreetheatre.gr

Είπαν για το PoiosTheleisNaGineis

*Από τον θεατρολόγο και κριτικό Κωνσταντίνο Μπούρα: Μια αξιοσημείωτη παράσταση από νέους για νέους με ευρεία οπτική της πραγματικότητας και οξυμένη ενσυναίσθηση. Σπανίως ενθουσιάζομαι τόσο πολύ από νέους δημιουργούς, που θα περάσουν πολλές δεκαετίες ακόμα πριν γίνουν (κι αν γίνουν) Main–stream. (περισσότερα εδώ

*Κριτικές αθηνόραμα (εδώ)

* Εξαιρετική παράσταση με πολύ καλές ερμηνείες, φοβερά ψηφιακά σκηνικά και με μηνύματα για εφήβους και γονείς! συγχαρητήρια!!!!!

* Πολύ πρωτότυπη παράσταση με ρυθμό που σου κρατά το ενδιαφέρον. Με λιτά μέσα οι ηθοποιοί καταφέρνουν να φτιάχνουν ολόκληρους κόσμους. Η χρήση της τεχνολογίας όχι μόνο είναι στον παλμό της εποχής, αλλά μαζί με την σκηνοθεσία και την καλά δουλεμένη κινησιολογία σε μεταφέρουν εύκολα στον κόσμο των videogames. Πέρασα υπέροχα. (περισσότερες κριτικές εδώ)

*  Έπειτα από ολιγόλεπτες συζητήσεις με τους μαθητές όλων τμημάτων σχετικά με την παράστασή σας “Ποιος θέλεις να γίνεις” σας διαβεβαιώ ότι μόνο θετικά σχόλια διατυπώθηκαν. Μοναδικό αρνητικό εντός εισαγωγικών σχόλιο ήταν ότι ίσως θα έπρεπε να είχε δοθεί περισσότερος χώρος και χρόνος στον επίλογο της παράστασης. Πάντως ο στόχος τόσο του συγγραφικού διδύμου όσο και των λοιπών μελών επετεύχθη πλήρως! Καταφέρατε μέσα από μία άκρως εντυπωσιακή παράσταση να μιλήσετε με την “γλώσσα” των μαθητών στο μυαλό και την ψυχή τους και να τους περάσετε αρκετά από τα σημαντικά μηνύματα του έργου σας. Σας συγχαίρουμε από καρδιάς για την εξαιρετική από κάθε άποψη παράσταση και σας ευχαριστούμε, ευχόμενοι πολλή έμπνευση, καλή δύναμη και πολλές επιτυχίες!

* Ήταν μια εξαιρετική παράσταση είχε νόημα για τους κολλημένους gamer και αρκετή ζωντάνια, βγαλμένο από την πραγματικότητα. Έμπαινε κατευθείαν στο θέμα και έτσι δεν έκανε τον θεατή να βαριέται. Οι ηθοποιοί ήταν πραγματικά μαγευτικοί κι πολύ φιλικοί μας όταν εγώ και οι συμμαθητές μου θέλαμε να μιλήσουμε μαζί τους για το νόημα και την γενικά για την παράσταση. Ήταν εξαιρετικοί είχαν μπει στον ρόλο τους και έκαναν τον θεατή να συνεχίσει να παρατηρεί για την εξέλιξη του έργου και μας έκαναν να σκεφτούμε καθώς παρακολουθούσαμε την παράσταση. Με βάση τα όσα είδαμε και καταλάβαμε, κατανοήσαμε ότι καθώς ο άνθρωπος εθίζετε στα ηλεκτρονικά χάνει την μοναδικότητα να επικοινωνήσει με τους ανθρώπους και χάνει την κάθε επαφή μαζί τους. 

* Καταπληκτική παράσταση ,βγαλμένη από την πραγματικότητα και γεμάτη ζωντάνια! Οι ηθοποιοί ήταν μαγευτικοί, βρισκόταν στο “πετσί” του ρόλου καθ’όλη την διάρκεια της παράστασης με αποτέλεσμα να σε βάζουν κατευθείαν στη πλοκή της. Προσωπικά, λάτρεψα την παράσταση, γιατί όλη η ιστορία ήταν πέρα για πέρα πραγματική. Από την αρχή μέχρι το τέλος της, σου παρουσιάζονται τα αρνητικά του “gaming” χωρίς να γίνεται “κήρυγμα”. Άγγελος

* Από το 88 Δ. Σχολείο Αθηνών: Είχαμε σήμερα την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μια ευρηματική παράσταση, ιδιαίτερα πρωτότυπη και διδακτική. Τέσσερις νέοι ηθοποιοί κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον μας από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό συνδυάζοντας το ποιοτικό θέατρο, τη σύγχρονη τεχνολογία και τον ηλεκτρονικό κόσμο με τον καλύτερο τρόπο, χωρίς να λείψει το χιούμορ ή η συγκίνηση, η έκπληξη ή η ανατροπή. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της παράστασης! (εδώ)

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Πρωτότυπο κείμενο: OneTwoFree

Σκηνοθεσία, Χορογραφίες, Μουσική επιμέλεια: Πάρης Μαντόπουλος

Εικαστική επιμέλεια: Μαρία Παλάντζα

Κοστούμια: Μαρία Παλάντζα, Μαριάνθη Μαυρουδή

Video Art, 3d Animation, Projection mapping : Χρήστος Κολιός, Κωστής Εμμανουηλίδης

Παίζουν: Κρισάνα Αλεφαντινού, Λευτέρης Καταχανάς, Αντώνης Παπαδάκης, Αλεξάνδρα Παππά.

Παραγωγή: OneTwoFree

Περισσότερες πληροφορίες:

www.onetwofreetheatre.gr