«Ένα φως που ακροβατεί» με την Μαρία Παπαγεωργίου

Τα «Σπουδαία Events» συνεχίζουν να ονειρεύονται έναν κόσμο πιο φωτεινό με οδηγό την τέχνη και διοργανώνουν ένα μουσικό διήμερο στο σκοτάδι με την υπέροχη φωνή της Μαρίας Παπαγεωργίου για την υποστήριξη των παιδιών, μέσω των οργανισμών «Κέντρο Παιδιού και Εφήβου» και «Μέριμνα».

Σε ακολουθία των sold out συναυλιών στο σκοτάδι με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη και την Νατάσσα Μποφίλιου, τα «Σπουδαία Events» καλούν την Μαρία Παπαγεωργίου, την Δευτέρα 19 και Τρίτη 20 Δεκεμβρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για δύο βραδιές σύνδεσης και μουσικής μαγείας.

Η καλλιτέχνιδα καλεί το αθηναϊκό κοινό να κλείσει τα μάτια του και μέσα στο απόλυτο σκοτάδι της αίθουσας του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης να τοποθετήσει εκ νέου στην έννοια της διαυγούς ακρόασης, αλλά και στο τι τελικά θεωρείται δεδομένο στην καθημερινή ζωή. Με αφορμή την μουσική παράσταση «Ένα φως που ακροβατεί», η ίδια  δήλωσε:  «Στην εποχή των πολλών δεδομένων, της άπλετης πληροφορίας και της ατέρμονης εναλλαγής εικόνων, πώς θα νιώθαμε αν έκλεινε ο «γενικός διακόπτης» των ματιών μας; Αντέχουμε άραγε το κυριολεκτικό μας σκοτάδι την ώρα που η ζωή μας τρέχει με ταχύτητα φωτός; Στις εποχές του εσωτερικού σκοταδιού, η μουσική βρίσκει ένα φως που ακροβατεί, ενώνοντας το αόρατο νήμα που μπλέκει τις ψυχές μας».

Οι οργανισμοί που θα επωφεληθούν από τα έσοδα των δύο συναυλιών, προέκυψαν από διαγωνισμό έμπνευσης που διενέργησαν τα Σπουδαία Events. Μετά από 1.879 ψήφους αναδείχθηκαν ισόβαθμοι με 42% το «Κέντρο Παιδιού και Εφήβου» και η «Μέριμνα».  Έτσι, λοιπόν, αποφασίστηκε να διεξαχθούν δύο συναυλίες στο σκοτάδι, για να ενισχυθούν και οι δύο εξίσου.

Λίγα λόγια για το «Κέντρο Παιδιού και Εφήβου»

Το «Κέντρο Παιδιού και Εφήβου» ιδρύθηκε το 1996 και εδρεύει στη Χίο. Αποτελεί την μεγαλύτερη μη κερδοσκοπική εταιρεία στην Ελλάδα και διατηρεί σήμερα 6 δομές σε Χίο και Αθήνα. Σκοπός του Κ.Π.Ε. είναι η ανάπτυξη και παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας, στο πνεύμα της κοινωνικής και κοινοτικής ψυχιατρικής: πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση, θεραπευτική αντιμετώπιση, ερευνητική μελέτη, σχεδιασμός και εφαρμογή προγραμμάτων δημόσιας υγείας, αγωγή – ευαισθητοποίηση της κοινότητας. Παράλληλα, στοχεύει στο σχεδιασμό και την υλοποίηση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων για επαγγελματίες και ειδικούς ψυχικής Υγείας & Ειδικής Αγωγής . Το Κ.Π.Ε. οραματίζεται έναν κόσμο που μιλά για την ψυχική υγεία με άνεση και αναγνωρίζει, κατανοεί και αποδέχεται τη διαφορετικότητα των ατόμων με ψυχιατρικές/ψυχολογικές/αναπτυξιακές διαταραχές.

Λίγα λόγια για την «Μέριμνα»

Η «Μέριμνα» είναι η μοναδική οργάνωση στην Ελλάδα, με εξειδίκευση στην Παιδιατρική Ανακουφιστική Φροντίδα και στη Συμβουλευτική Πένθους για παιδιά και εφήβους. Στα 27 χρόνια λειτουργίας της έχει προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, σε περισσότερα από 50.000 παιδιά και οικογένειες, έχει επιμορφώσει 5.000 εκπαιδευτικούς, 900 επαγγελματίες υγείας, περισσότερους από 2.000 εργαζόμενους σε δομές φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων, και έχει πραγματοποιήσει ψυχοκοινωνικές παρεμβάσεις σε σχολικές και ευρύτερες κοινότητες μετά από καταστροφικά και τραυματικά γεγονότα.

Συντελεστές:

Τσέλο | Σοφία Ευκλείδου

Φωνή | Ειρήνη Ζούτσου

Φωνή | Αιμιλία Παπαπέτρου

Φωνή, Κιθάρα | Μαρία Παπαγεωργίου

Ηχοληψία | Σωτήρης Παπάκος

Με μια ματιά:

Συναυλία: «Ένα φως που ακροβατεί» με την Μαρία Παπαγεωργίου

Ημερομηνία: Δευτέρα 19 & Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022

Χώρος: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ώρα έναρξης: 21.00

Τιμή Εισιτηρίων:

Γενική Είσοδος:15€

ΑμεΑ / Άνεργοι / Φοιτητές / Μαθητές: 10€

Οργάνωση Παραγωγής: Σπουδαία Events

Press & Info: info@spoudaia.gr