Acting for film

Acting for film

To Acting for film γίνεται θεσμός και με χαρά ανακοινώνουμε τα Master Classes για την περίοδο 2022-2023

Για τη νέα γενιά ηθοποιών,  η επιδίωξη καριέρας που περιλαμβάνει το Χόλυγουντ, το Λονδίνο, το Βερολίνο, τις Κάννες, τη Βενετία, το HBO, το Netflix, το Amazon Prime, την Apple TV και η Disney είναι η φυσική συνέπεια της παγκόσμιας κινητικότητας.

Η Ελλάδα έχει ως στόχο να γίνει το Χόλυγουντ της Ευρώπης, αυτό έχει ήδη αναδειχθεί από την αύξηση των διεθνών κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, καθιστώντας την Ελλάδα ευρωπαϊκό Hub. Οι εταιρείες παραγωγής επιλέγουν την Ελλάδα για γυρίσματα και ως εκ τούτου απαιτούν ταλαντούχοι αγγλόφωνοι ηθοποιοί να μπορούν πλέον να συμμετέχουν σε πολυεθνικές παραγωγές.

Ακόμα, όλο και περισσότεροι Έλληνες παραγωγοί και σκηνοθέτες  κάνουν ταινίες  στην αγγλική γλώσσα, επικεντρώνοντας τις δυνάμεις τους στην δημιουργία «διεθνούς» έργου .  Ως συνέπεια αυτής της εξέλιξης, υπάρχει αυξανόμενη ζήτηση για εξαιρετικούς ηθοποιούς που μπορούν αβίαστα να ερμηνεύσουν στα αγγλικά και διαθέτουν τον απαιτούμενο επαγγελματισμό ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των διεθνών παραγωγών.

Οι νέοι ηθοποιοί οφείλουν να στοχεύσουν τον προσανατολισμό της σταδιοδρομίας τους σε διεθνές επίπεδο. Οι καλλιτέχνες πρέπει να διαθέτουν όχι μόνο άρτια υποκριτική κατάρτιση αλλά και γνώση των επαγγελματικών απαιτήσεων στις μεγάλες παραγωγές. Η διεθνής αναγνώριση Ελλήνων ηθοποιών είναι κάτι που χαροποιεί όλους μας ιδιαίτερα. Στο MCF είμαστε προσηλωμένοι στο να βοηθήσουμε και να κινητοποιήσουμε τους Έλληνες ηθοποιούς ώστε να βρουν τη θέση που τους αξίζει στο διεθνές στερέωμα.

Η Sophie Papadopoulos είναι η ιδρύτρια της iWa η οποία με παρουσία σε Αθήνα και Los Angeles, παρέχει εργαστηριακή εκπαίδευση (workshops) σε ηθοποιούς και σκηνοθέτες υποστηρίζοντας τις ανάγκες τους για επαγγελματική πρόοδο και καλλιτεχνική εξέλιξη. Η iWa έχει αναπτύξει ένα ισχυρό πλαίσιο συνεργασίας με επαγγελματίες από την παγκόσμια βιομηχανία του θεάματος και παρέχει στους Έλληνες καλλιτέχνες τη δυνατότητα να διευρύνουν τις επαγγελματικές τους ευκαιρίες, μέσω της δικτύωσης και της δημιουργίας ισχυρών δεσμών σε διεθνές επίπεδο.

Η iWa συνεργάζεται κατ’ αποκλειστικότητα με το Beverly Hills Playhouse, και αποτελεί επίσημο φορέα διδασκαλίας, της διάσημης Μεθόδου Υποκριτικής του Milton Katselas. Mε στέγη στο ίδρυμα Μιχάλης Καράγιαννης  από το 2011, η Σόφη διδάσκει και σκηνοθετεί ανερχόμενους καλλιτέχνες και επαγγελματίες από τον χώρο του Θεάτρου και του Σινεμά.

Actors Studio

Εντατική εκπαίδευση στην υποκριτική με κύρια εργαλεία τη μελέτη και απόδοση  σκηνών (scene study, On-Camera auditions & cold reading και On-Camera μονολόγου (showreel) από κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.  Για επαγγελματίες ηθοποιoύς που έχουν τελειώσει τη σχολή υποκριτικής και μαθητές σε σχολές υποκριτικής. Επιπλέον, εάν έχετε επαγγελματικά credits αλλά δεν έχετε πάει στη σχολή υποκριτικής, υποβάλετε αίτηση – κάθε περίπτωση θα εξεταστεί ξεχωριστά. 

Λόγω περιορισμένων θέσεων παρακαλούμε να υποβάλετε αίτηση στέλνοντας το βιογραφικό & headshot και στη δεύτερη φάση για να ολοκληρωθεί και να εγκριθεί η αίτησή σας απαιτείται μια σύντομη συνέντευξη via Zoom.

Η διδακτική γλώσσα που χρησιμοποιείται θα είναι η αγγλική με διευκρινίσεις στα ελληνικά. Τα Αγγλικά σας πρέπει να είναι σε καλό επίπεδο. (Επιτρέπεται Auditing για σκηνοθέτες, συγγραφείς, παραγωγούς και ηθοποιούς).


Ημερομηνία & ώρα : Δύο ξεχωριστά τμήματα

Α’ Τμήμα 06 Μάρτιου – 22 Μάιου κάθε Δευτέρα 17.00-20.00  (17/04 & 01/05 off)
Β’ Τμήμα  01 Mάρτιου – 03 Μάιου κάθε Τετάρτη 17.00-20.00


Διάρκεια : 10 εβδομαδιαία συνεδρία για 3 ώρες
Κόστος συμμετοχής: 300 Ευρώ (2 Δόσεις) + 20 Eυρώ Kindle Digital Βιβλία

Έγγραφες ξεκινούν 05 Ιανουαρίου 2023
Λόγω περιορισμένων θέσεων, παρακαλώ να ακολουθήστε τα βήματα.
Βήμα 1ο : Απαιτείται βιογραφικό & Headshot στο email sophie@iwanet.biz
Βήμα 2ο : Σύντομη συνέντευξη via Zoom (θα επικοινωνήσουμε μαζί σας)

Μετά την αποδοχή, μια κατάθεση 50 Ευρώ θα εξασφαλίσει τη θέση σας, η οποία δεν επιστρέφεται, σε περίπτωση ακύρωσής σας.
Η 1η δόση είναι την πρώτη ημέρα της τάξης του ποσού 100 Ευρώ και η 2η δόση την 5η ημέρα της τάξης 150 Ευρώ (Δεν επιστρέφεται).


Πιστοποίησή μετά την ολοκλήρωση της.

Για περισσότερες πληροφορίες sophie@iwanet.biz 6945971127

www.iwanet.biz

TESTIMONIES 

IWA & BEVEVERLY HILLS PLAYHOUSE – ATHENS / LOS ANGELES ACTORS STUDIO

Ρένα Κυπριώτη – Ηθοποιός – Αθηνα

“Υποκριτική, συμπεριφορά και διαχείριση καριέρας – οι κύριοι τομείς της υποκριτικής μεθόδου του BHP, που σημαίνει : τέχνη και καριέρα. Η Σοφία είναι πραγματικά εμψυχωτική ως καθηγήτρια υποκριτικής. Σαν καθηγήτρια είναι πολύ επαγγελματίας και φροντίζει να έχει άμεσα αποτελέσματα. Με την μέθοδό της ακονίζω τις επιλογές μου και καλλιεργώ την αυτοπεποίθηση μου.  Η μέθοδος της είναι ακριβής και σε βοηθάει να έχεις την καλύτερη ερμηνεία. Θα πρέπει να «ξανασκεφτείς» τη συμπεριφορά σου και «τη διαχείριση καριέρας» σου και να αποθέσεις αποτελεσματικά το ταλέντο σου στον κόσμο. Οι δουλειές μου έχουν ήδη αυξηθεί. Σοφία, σου είμαι ειλικρινά ευγνώμων.”

Άγγελος Πουλής – Ηθοποιός /Stunt Performer / Σκηνοθέτης

Λος Άντζελες / Αθήνα

‘Τα μαθήματα υποκριτικής με τη Σόφη Παπαδόπουλο ήταν η πρώτη μου υποκριτική εμπειρία. Όταν άρχισα να παίζω ήμουν ντροπαλός, έχοντας σκηνικό τρόμο και έλλειψη αυτοπεποίθησης. Υπό την καθοδήγηση της Σόφη, μαζί με τη μέθοδο του Μίλτον Κατσέλα, μου έμαθε με σκληρή δουλειά και επιμονή ότι μπορώ να πετύχω τους πρώτους μου στόχους χρησιμοποίησα τη συμβουλή «συμπεριφοράς» και «διαχείρισης καριέρας » που έμαθα και ένα χρόνο αργότερα είμαι στο Λος Άντζελες έχοντας υπογράψει με δύο από τα καλύτερα πρακτορεία ταλέντων (RPM και KMR) και έχω ήδη ξεκινήσει αυτό το μεγάλο ταξίδι.  Συνιστώ αυτά τα μαθήματα υποκριτικής μόνο σε ανθρώπους που είναι σοβαροί για την καριέρα τους και τη βιομηχανία και θέλουν να επιτύχουν μεγάλους στόχους . Σόφη Παπαδόπουλος – γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ Αμερική και το ονείρου!”

Μαριλένα Καβάζη – Ηθοποιός

Αθήνα / Μόναχο

“Το Master Class της Σόφη ήταν για πάνω από 10 εβδομάδες ένας ασφαλής χώρος που μου επέτρεψε να δουλέψω πάνω στην υποκριτική μου και να συνεργαστώ με συναδέλφους με έναν διασκεδαστικό, ανάλαφρο αλλά πολύ ουσιαστικό τρόπο. Η Σόφη προσφέρει «από καρδιάς» την καθοδήγησή της, είναι ειλικρινής στις συμβουλές και στα σχόλιά της, και σε ενθαρρύνει να ρισκάρεις προκειμένου να κινηθείς υποκριτικά έξω από τη «ζώνη άνεσής» σου. Ειδικά δε σε ότι αφορά τη διαχείριση της καριέρας ενός ηθοποιού, η ευρωπαϊκή άποψή της, η βαθιά γνώση του χώρου, και η αφοσίωσή της στο να προσφέρει στου Έλληνες ηθοποιούς είναι ανεκτίμητη!”