Ο "ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ" - Ερίκ Eμμανουέλ Σμιτ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ. O «Επισκέπτης» του Ερίκ Eμμανουέλ Σμιτ στο θέατρο του Ίδρυματος Μιχάλης Κακογιάννης σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσαφούλια.

«Την Κυριακή έχουμε γάμο» – Γιάννης Ξανθούλης

Η ομάδα “Αυτή κι Αυτοί” συναντά τον Γιάννη Ξανθούλη στη θεατρική μεταφορά του επιτυχημένου μυθιστορήματος «Την Κυριακή έχουμε γάμο» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (υπόγειος χώρος) 24-25,31 Μαρτίου & 1, 8-9 Απριλίου.

“Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΛΕΟΠΟΛΔΟΥ Β΄” – Μαρκ Τουαίην

Η Απολογία του βασιλιά Λεοπόλδου Β’ (πρωτότυπος τίτλος, Ο μονόλογος του Βασιλιά Λεοπόλδου Β΄) είναι ένα σπάνιο έργο, που γράφτηκε από τον Μαρκ Τουαίην το 1905. Σπάνιο, διότι επί σειρά ετών δεν είχε συμπεριληφθεί καν στα άπαντά του. Σπάνιο, επειδή μέχρι και σήμερα ο τα αντίτυπα που ...

“Stand-up Comedy στο Σκοτάδι” με τον Γιώργο Χατζηπαύλου

Ετοιμαστείτε για μια εμπειρία γέλιου που θα μείνει αλησμόνητη.Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δημιουργείται μία παράσταση κωμωδίας στο σκοτάδι που υπόσχεται να σας ταξιδέψει σε έναν κόσμο ενσυναίσθησης, προσφοράς και αγάπης για το συνάνθρωπο.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ - Παιδική Σκηνή

Το «ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ», το έργο που καθιέρωσε την καλλιτεχνική ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ στην κορυφή στον χώρο του θεάτρου για παιδιά, μετά από την ολόθερμη υποδοχή...

70 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΣ – Έκθεση

Σπάνια ένα περιοδικό έχει σημαδέψει τόσο πολύ τις καρδιές και τις ψυχές των αναγνωστών του, όσο ο Μικρός Ήρως, που έγραφε ο Στέλιος Ανεμοδουράς από το 1953 έως και το 1968 με το ψευδώνυμο «Θάνος Αστρίτης» και διάνθισε με τα σκίτσα του ο Βύρων...

ΖΩΦΟΡΙΑΖΟΥΣΕΣ – Έκθεση ζωγραφικής

Ένας αρχαίος γυναικείος χορός από τις κροκοσυλλέκτριες της Θήρας, την Αφροδίτη της Μήλου, τη Νίκη της Σαμοθράκης και τις Καρυάτιδες.

T. S . Eliot: «Έτσι τελειώνει ο κόσμος. Όχι με έναν βρόντο, μα μ’ ένα λυγμό»

Επιμένω να ανακαλύπτω ανθρώπους που, με το παράδειγμα και τον τρόπο ζωής τους, μας διδάσκουν ελπίδα. Και πίστη, πως δεν υπάρχει τίποτα σε αυτή τη ζωή που δεν μπορείς να καταφέρεις!

ΑΙΣΩΠΟΜΑΧΙΕΣ - Παιδική Σκηνή

5 γνωστοί και πολυαγαπημένοι μύθοι του Αισώπου ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια μικρών και μεγάλων, με αγνά χειροποίητα υλικά, διαδραστικά παιχνίδια, ζωντανή μουσική και τραγούδια, με χιούμορ και απρόβλεπτες μεταμορφώσεις!

ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

3 χρόνια μετά… στην ταινία ”Το Στοίχημα” της Μαρίας Λεωνίδα βλέπουμε πώς με χιούμορ και ρεαλισμό ένα σχολείο αντιμετώπισε την καραντίνα!

Οι Ήρωες του 1821 ζωντανεύουν στο MCF

Παραστάσεις Ηρωικών Έργων και Έκθεση κειμηλίων Οι κορυφαίοι Έλληνες Καραγκιοζοπαίχτες Θανάσης Σπυρόπουλος και Κώστας Μακρής, συμπράττουν με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και παρουσιάζουν για πρώτη φορά κύκλο θεματικών παραστάσεων αφιερωμένων στους Ήρωες του 1821.

Πέτρα κι Ουρανός – Αφουγκράσματα κι απόηχοι γης ελληνικής «Χορευτικό εργαστήρι Νέας Ιωνίας»

O Παναγιώτης, ο Δημήτρης και τα υπόλοιπα παιδιά του χορευτικού εργαστηρίου της Νέας Ιωνίας ταξιδεύουν μαζί με τους ήρωες του βιβλίου του Στέφανου Δορμπαράκη: «Πέτρα και Ουρανός» σε μέρη που χτυπάει η καρδιά της παράδοσης… Ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι γεμάτο ιστορίες, εικόνες και αρώματα!

Σεμινάρια/Εργαστήρια

Ο Καρπός στο MCF

Συνεχίζεται η επιτυχημένη συνεργασία του Καρπού με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης που ξεκίνησε από την περσινή σχολική χρονιά. Τα σχολικά εργαστήρια του Καρπού....

Βλέμμα Εφήβων 2022-2023: Μαθήματα Δημοκρατίας

Η μαθητική θεατρική ομάδα του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης «Βλέμμα εφήβων» συνεχίζει τη λειτουργία της και το 2022-2023 με μία ακόμα παράσταση θεάτρου-ντοκουμέντο...

PoiosTheleisNaGineis.Com, Μία Εικονική Ουτοπία.

Η παράσταση που έχει εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους έρχεται ξανά για τη σχολική χρονιά 2022-2023 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης...