ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ του Θεοδόση Πελεγρίνη

ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ του Θεοδόση Πελεγρίνη

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου έως Τρίτη 12 Μαρτίου 2013
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 20:30

Θεοδόση Πελεγρίνη
ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ

ερμηνεύουν
Κώστας Καζάκος vs Θεοδόση Πελεγρίνη

σκηνοθετούν
Γιώργος Μανιώτης vs Πέμης Ζούνη

Η παράσταση του έργου “Ιουλιανός” στηρίζεται σε ένα μονόλογο που έγραψε ο Θεοδόσης Πελεγρίνης και θα παρουσιάζεται από τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου έως την Τρίτη 12 Μαρτίου 2013, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 20:30, στον ειδικά διαμορφωμένο υπόγειο χώρο του ΙΜΚ.

Η ιστορία: ένας παλαίμαχος ηθοποιός κάνει πρόβα στο διαμέρισμά του. Υποδύεται το δάσκαλο του νεαρού αυτοκράτορα Ιουλιανού, έναν ευνούχο, παλαίμαχο μέλος της βασιλικής αυλής. Ο Ιουλιανός, θανάσιμα λαβωμένος από δόρυ στη μάχη εναντίον των Περσών, βρίσκεται ξαπλωμένος στην σκηνή του, κι ο δάσκαλός του, την ύστατη αυτή ώρα της ζωής του αυτοκράτορα, θέλει να του εκφράσει ένα παράπονό του.

Απευθυνόμενος, λοιπόν, στον Ιουλιανό, ο γηραιός ευνούχος αφηγείται σημαντικές στιγμές από τη ζωή του αυτοκράτορα που τον έδεσαν μαζί του. Στην διάρκεια της αφήγησής του αυτής ο γηραιός ευνούχος, βγαίνοντας από τον ρόλο του, ανασύρει από το παρελθόν του, σε πραγματικό πλέον χρόνο, πώς έγινε ηθοποιός και άλλα γεγονότα που σημάδεψαν την ζωή του. Ο μονόλογος τελειώνει με μια πλήρη ανατροπή όσων εκτυλίχθηκαν στην πρόβα. Δηλαδή: θέατρο μέσα στο θέατρο ενός άλλου θεάτρου!

Ο μονόλογος «Ιουλιανός», πέρα από το ενδιαφέρον που μπορεί να παρουσιάζει η ίδια η πλοκή του, βασίζεται σε ένα πρωτοποριακό εγχείρημα. Δυο πρόσωπα, ο Κώστας Καζάκος, σε σκηνοθεσία Γιώργου Μανιώτη, και ο Θεοδόσης Πελεγρίνης, σε σκηνοθεσία Πέμης Ζούνη, θα ερμηνεύσουν τον ίδιο ρόλο, το ρόλο του ευνούχου, την ίδια μέρα, πρώτα ο ένας και στην συνέχεια ο άλλος, χωρίς ο ένας να έχει υπόψη την ερμηνεία του άλλου.

Η μουσική στην ερμηνεία του Ιουλιανού των Πελεγρίνη και Ζούνη, είναι του Νότη Μαυρουδή.  

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Διάρκεια: 120 λεπτά

10€ (ενιαίο)

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ