Hitchcock: The Pop Up Restaurant

Hitchcock: The Pop Up Restaurant

Η ιδέα ενός κινητού εστιατόριου, χωρίς κεφάλαιο επένδυσης, προϊόντος της οικονομικής κρίσης, προέκυψε από μακρές τηλεφωνικές συζητήσεις του Κώστα Γώγου και του Δημήτρη Ξανθούλη τον Ιανουάριο του 2012.

Ένα “virtual” εστιατόριο σε πραγματικό όμως χρόνο, χωρίς έδρα, αλλά που θα φιλοξενείται σε άλλους χώρους, πιο εναλλακτικούς, (μουσεία γκαλερί, ιδρύματα κλπ.), ή, ακόμη και σε άλλα εστιατόρια.

Η ιδέα είναι να παρέχεται ένα πραγματικά «σπιτικά» μαγειρεμένο μενού κάθε φορά, σε προσιτή τιμή. Ή αλλιώς αυτά που θα θέλανε να τρώνε οι δύο μη επαγγελματίες μάγειρες, εάν ήταν πελάτες σε κάποιο άλλο εστιατόριο.Ένα είδος «συσσιτίου» – πάρτι, με καλές πρώτες ύλες, για νεόπτωχους, καλλιτέχνες, παντελώς κατεστραμμένους, κοσμικούς και μη, περαστικούς, περίεργους, νεόπλουτους, κλπ.

Εκ των υστέρων, φίλοι που ζουν στην Νέα Υόρκη, μας είπαν, ότι είναι κάτι πολύ διαδεδομένο εκεί και ονομάζεται, Pop – up restaurant, εστιατόριο δηλαδή «νομαδικό» που ξεφυτρώνει από το πουθενά. Μας άρεσε αυτό και έτσι στον κάπως σουρεαλιστικό τίτλο του εστιατορίου, (Hitchcock), προϊόν αμηχανίας, παρμένο από ένα τυχαία ανοιγμένο παλιό «Αθηνόραμα» προστέθηκε το “pop-up restaurant”…

Το μενού θεματικό συνήθως είναι αφιερωμένο κάθε φορά σε μία χώρα, (Ταϋλάνδη, Μέση Ανατολή, Μαρόκο κλπ.)

Πρώτος σταθμός αυτού του απολύτως πειραματικού εγχειρήματος, το εστιατόριο μπαρ του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, (MCF Bar – Resto), όπου και θα φιλοξενείται προς το παρόν, μία φορά την εβδομάδα κάθε Τετάρτη.

Οι νέες, ακριβείς ημερομηνίες κατά τις οποίες το κινητό εστιατόριο Hitchcock: The Pop Up Restaurant θα βρίσκεται στο MCF BAR | RESTO, καθώς και το μενού του, θα ανακοινωθούν σύντομα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ