Φέτος, μετά από 21 χρόνια κοινής πορείας με την εφημερίδα Ελευθεροτυπία, το Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου γυρίζει σελίδα καθώς διοργανώνεται για πρώτη φορά από τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων.

Μέρος του Πανοράματος θα φιλοξενηθεί στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», όπως ανακοίνωσε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Πανοράματος, κ. Νίνος Φενέκ Μικελίδης, σε σημερινή (Τετάρτη 14/10/2009) Συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο της Αθήνας, στην οποία μίλησαν επίσης, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης, καθώς και ο Πρόεδρος του Πολιτισμικού Οργανισμού, κ. ʼγγελος Μοσχονάς.

Στις 11 μέρες της διάρκειας του Πανοράματος, περισσότερες από 100 ταινίες από την Ευρώπη και τις άλλες ηπείρους με επίκεντρο πάντα την προώθηση του ευρωπαϊκού κινηματογράφου- θα παρουσιαστούν στο Ιντεάλ (22/10 1/11) και Τριανόν Filmcenter (22/10 28/10), καθώς και στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» (24/10 31/10).

Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης θα φιλοξενηθεί επίσης το αφιέρωμα στον Κυπριακό Κινηματογράφο, ενώ την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου και ώρα 19.00, διοργανώνεται master class του κορυφαίου Αμερικανού σκηνοθέτη Francis Ford Coppola

Παράλληλα, στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ» του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης επί της οδού Πειραιώς 206, παρουσιάζεται φωτογραφική έκθεση αφιερωμένη στο Κυπριακό Σινεμά, με φωτογραφίες και αφίσες που χρονολογούνται από το 1962 και φτάνουν μέχρι τις μέρες μας.

Το master class θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική χορηγία των εταιριών COSMOTE και NOVA.

Αρχεία