"ΦΑΣΟΥΛΗΣ" από το Κουκλοθέατρο Αντάρα και "Ο ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΤΙΠΟΤΑ" από τον Κουκλοθίασο «Ο τρελλός του βασιλιά»

“ΦΑΣΟΥΛΗΣ” από το Κουκλοθέατρο Αντάρα και “Ο ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΤΙΠΟΤΑ” από τον Κουκλοθίασο «Ο τρελλός του βασιλιά»

“ΦΑΣΟΥΛΗΣ”


Συντελεστές
Παράστασης
Διάρκεια: 25′

Σκηνοθεσία, κατασκευή σκηνικών, κατασκευή κουκλών, κουκλοπαίχτης: Άγγελος Ρωμαντζής

Η Παράσταση

Η δική μας παράσταση Φασουλή δεν ακολουθεί μια παραδοσιακή φόρμα διατηρώντας όμως όλα τα καρναβαλικά του χαρακτηριστικά. Ο φασούλης αντιμετωπίζοντας την ζωή και τον θάνατο σαν ένα παιχνίδι αμφισβειτεί ευθέως την σοβαρότητα των καταστάσεων αυτών. Περιγελώντας τις μας δίνει ένα εργαλείο, το γέλιο, για να μπορέσουμε να αντιμετοπίσουμε αύτα που φοβόμαστε.

                                                                           Κουκλοθέατρο Αντάρα
Το κουκλοθέατρο Αντάρα δημιουργήθηκε απο τον  Άγγελο Ρωμαντζή το 2006. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων του ΤΕΙ Πειραιά όπου και πραγματοποίησε διπλωματική εργασία με θέμα ‘Μηχανικό σύστημα ελέγχου κίνησης μαριονέτας μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή με χρήση μικροελεγκτή. Παρακολούθησε το 2004-2005 το εργαστήρι κουκλοθεάτρου  “Αγιούσαγια!” του Στάθη Μαρκόπουλου. Από τότε δίνει παραστάσεις στους δρόμους της Ελλάδας και του εξωτερικού καθώς και σε άλλους χώρους. Συμμετείχε το 2009 στο διεθνές φεστιβάλ κουκλοθεάτρου στο Κιλκίς. Εχεί συνεργαστεί με τον Στάθη Μαρκόπουλο (κατασκευή κούκλας, σκηνικών και εμψύχωση κούκλας) στις παραγωγές: «Το ακκορντεόν του Αι βασίλη» για την χριστουγεννιάτική συναυλία της ΕΡΤ στο μέγαρο μουσικής και για την παράσταση κουκλοθεάτρου  ‘Πετροτσουλούφης’. Είναι μέλος του διοικιτικού συμβουλίου του ελληνικού κέντρου κουκλοθεάτρου – Unima hellas. Εχει παρακολουθήσει μαθήματα ασπρόμαυρης φωτογραφίας στα σεμινάρια που διοργάνωνε ο δήμος βύρωνα το 2003. Δουλεύει επαγγελματικά, με δικές του παραγωγές και σε συνεγρασία με άλλους θιάσους. Δίνει παραστάσεις σε θέατρα και στους δρόμους τις ελλάδας και του εξωτερικού. Είναι ενεργό μέλος του ελληνικού κέντρου κουκλοθεάτρου.



“Ο ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΤΙΠΟΤΑ”


Συντελεστές Παράστασης
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Μονοκάνδυλος, Σκηνογραφία, κατασκευή σκηνικών, κατασκευή κουκλών: Αλέξανδρος Μονοκάνδυλος, Κουκλοπαίχτες:Αλέξανδρος Μονοκάνδυλος, Άγγελος Ρωμαντζής

                                                                                    Το Έργο
Το έργο βασίζεται σε μια αρχαία ιαπωνική φάρσα, διαδραματίζεται στη φεουδαρχική Ιαπωνία όπου το κεντρικό ρόλο κρατούν 2 υπηρέτες και ένα κουτί. Το μυστηριώδες περιεχόμενο του κουτιού βάζει σε μπελάδες τους υπηρέτες και κάνουν άνω κάτω τον οίκο του αφέντη τους που τους έχει διατάξει να τον φυλάσσουν κατά την απουσία του. Ένα έργο με ξυλόγλυπτες γαντόκουκλες και άφθονο γέλιο που απευθύνετε σε μικρούς και μεγάλους!

Κουκλοθίασος «Ο τρελλός του βασιλιά»

Ο κουκλοθίασος «Ο τρελλός του βασιλιά» ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2010. Ιδρυτής του θιάσου είναι ο Αλέξανδρος Μονοκάνδυλος. Στόχος του θιάσου είναι η θεατρική δημιουργία με όχημα την κούκλα και τον αποχαρακτηρισμό του κουκλοθεάτρου ως αποκλειστικά ενός θεάματος για παιδιά στο υποσυνείδητο του κοινού και την αποδόμηση της ταυτότητας αυτής. Το έργο «ο Κανείς και ο Τίποτα» η πρώτη παραγωγή του θιάσου βασίστηκε σε αυτή την προσπάθεια δημιουργώντας μια παράσταση η οποία απευθύνετε σε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Είσοδος 10 €

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ