Κάποιος άλλος, κάπου αλλού | Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα

Κάποιος άλλος, κάπου αλλού | Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα

Πέμπτη 23 Μαΐου 2019 

Ώρα: 20.00

«Κάποιος άλλος, Κάπου αλλού», μια παράσταση που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος  σύγχρονου χορού στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα, από την ομάδα μαθητών Α’ Λυκείου του τμήματος χορού.

Το έργο πραγματεύεται την μετάβαση και αλλαγή που συμβαίνει στην εσωτερική κατάσταση του ανθρώπου, όταν αυτός αλλάζει περιβάλλον, έρχεται σε επαφή με άλλα άτομα ή και με έντονα ή μη γεγονότα…

Βασίστηκε στην σύλληψη της χορογράφου και καθηγήτριας του σχολείου Τιτής Αντωνοπούλου και διαμορφώθηκε μέσα από το αυτοσχεδιαστικό κινησιολογικό υλικό των μαθητών.

«Είμαι καλά εδώ…..;

Είμαι καλά σε αυτή την ιστορία….;

Είμαι κάποιος άλλος εδώ, σε αυτήν τη χορογραφία…..;

Εδώ ή κάπου αλλού ξεκινάει το παραμύθι…..;

Το παραμύθι μιας παραίσθησης ή μιας σκληρής πραγματικότητας…;

Ό,τι και αν είναι αυτό που είναι, καθρεφτίζει καταστάσεις από την σύνθετη

αλλά και τόσο απλή ζωή μας σε διάφορες μορφές και όψεις…

Σε μικρά ή μεγάλα τακτά χρονικά διαστήματα.

Μετακινούμαστε….

Από θέση σε θέση.

Από σημείο σε σημείο.

Από εμπειρία σε εμπειρία.

Από συναίσθημα σε συναίσθημα.

Και κάπου συναντιόμαστε για να συνεχίσουμε “το ταξίδι”, όποιο και αν είναι

αυτό, όποτε και αν συμβεί, εδώ ή κάπου αλλού.»

Σύλληψη Ιδέας – Χορογραφία:

Τιτή Αντωνοπούλου

Χορεύουν:

Ανδρεάδη Στέλλα, Αποστολάτου Υακίνθη, Βούλγαρη Αγγελική,

Γιαννακοπούλου Αιμιλία, Καραγιοβανίδη Χριστίνα, Καρτσάτος Αντρέας, Κινάη ,Αναστασία, Λεκάκου Εύα, Μανωλοπούλου Σοφία, Μαυριδοπούλου Ιωάννα,

Παπαϊωάννου Άρης, Παπαναστασάτου Μυρτώ, Πέππα Αίγλη,

Πετράκη Ζωή, Σούλιου Ηλέκτρα.

Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα

Το Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα λειτουργεί από το Σεπτέμβριο του 2004 και είναι το πρώτο σχολείο αυτού του τύπου που ιδρύθηκε στην Ελλάδα. Παράλληλα με τα μαθήματα γενικής παιδείας ακολουθούμε τρεις καλλιτεχνικές κατευθύνεις:  Χορού, Εικαστικών Τεχνών, Θεάτρου – Κινηματογράφου, όπου έχουμε την ευκαιρία να καλλιεργήσουμε και να  αναπτύξουμε τις καλλιτεχνικές δεξιότητες μας. Επίσης σε αυτό το ξεχωριστό περιβάλλον έχουμε την τύχη να δημιουργούμε ελεύθερα και να εκφραζόμαστε ατομικά και συλλογικά μέσα από την τέχνη.

Τιτή Αντωνοπούλου

Η Τιτή Αντωνοπούλου, γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Oρχηστικής Τέχνης (1980-1983) και  συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης στο Παρίσι / στο Cursus D΄Etudes Superieures en Dance/Paris (1984 – 1987). Έχει χορέψει με σημαντικές ομάδες («Cecile Louvel», τα «Χορικά» της Ζουζούς Νικολούδη, «Οκτάνα» του Κωνσταντίνου Ρήγου, «Σχεδία Ομάδα Χορού της Αναστασίας Λύρα» κ.α) στην Ελλάδα και στο εξωτερικό Ιδρυτικό Μέλος της Ομάδας Χορού «ΛΑΘΟΣ ΚΙΝΗΣΗ» μαζί με τον Κωνσταντίνο Μίχο και έχει χορέψει σε πολλές παραστάσεις της ομάδας από το 1990 μέχρι σήμερα. Έχει διδάξει Σύγχρονο Χορό και Αυτοσχεδιασμό σε πολλές Επαγγελματικές Σχολές Χορού (Κρατική Σχολή Oρχηστικής Τέχνης,  Σχολή Χορού Ραλλούς Μάνου, Επαγγελματικό Τμήμα του Κέντρου Μελέτης Χορού Ισιδώρας και Ραϋμόνδου Ντάνκαν, Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Άννας Πέτροβα). Εδώ και αρκετά χρόνια επίσης, διδάσκει Σύγχρονο Χορό και Αυτοσχεδιασμό και στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Γενική Είσοδος: 3€

ΑΓΟΡΑ