Το Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι, Χορευτές του Βορρά

Το Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι, Χορευτές του Βορρά

 

Σάββατο 8 Ιουνίου 2019

Ώρα: 21.00

Η νέα παραγωγή της ομάδας σύγχρονου χορού Χορευτές του Βορρά, είναι η σκηνική μεταφορά του Πορτρέτου του Ντόριαν Γκρέυ του Όσκαρ Ουάιλντ. Καινοτόμο, ριζοσπαστικό, άκρως ανατρεπτικό και άψογο αισθητικά το ψηφιακό “Πορτέτο του Ντόριαν Γκρέι“. Μία εξαιρετική μεταφορά του έργου στα δεδομένα της σύγχρονης ψηφιακής εποχής.

Το πορτρέτο γερνά, αλλά ο Ντόριαν παραμένει νέος. Ντόριαν –η όψη της τελειότητας χωρίς συναίσθημα– αντανακλά ολόκληρη την κοινωνία. Ηδονισμός, εμμονή με την όψη, λατρεία του ειδώλου, καταστροφική φύση του ναρκισσισμού.

Ένας ολόκληρος κόσμος με ένα κινητό στο χέρι αυτοφωτογραφίζεται. Η γενιά των selfies, της ανάγκης αποδοχής μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, της συχνής αυτοέκθεσης, κοιτάζει με αμηχανία το πορτρέτο του Ντόριαν. Μήπως όμως είναι αντανάκλαση;

Οι Χορευτές του Βορρά, χωρίς emoticons και pixels ψευδαίσθησης, χορεύουν τη σκοτεινή ιστορία του εθισμού στην εικόνα του Εγώ.

Συντελεστές:

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Τατιάνα Παπαδοπούλου

Υπεύθυνη Ομάδας: Αρετή Κουτσικοπούλου

Χορογραφία: Τατιάνα Παπαδοπούλου, Αλέξανδρος Σταυρόπουλος, σε συνεργασία με τους χορευτές

Σύνθεση Μουσικής & Μουσική Επιμέλεια: Αντώνης Σουσάμογλου

Δραματολόγος: Κατερίνα Διακουμοπούλου

Βίντεο-Φωτογραφίες: Μάριος Ερμητικός

Σκηνογραφία-Ενδυματολογία: Αθανάσιος Κολαλάς

Σχεδιασμός Φωτισμού: Παναγιώτης Μανούσης

Χορεύουν οι: Δήμητρα Βλάχου, Γαλήνη Γυρτάτου, Μιχάλης Κριεμπάρδης, Δημήτριος Μαργαρίτης, Ηλίας Μπαγεώργος, Δέσποινα Λαγουδάκη, Αλέξανδρος Σταυρόπουλος

Promo trailer on vimeo: https://vimeo.com/266589387

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΜΑΔΑΣ

Η ομάδα σύγχρονου χορού Χορευτές του Βορρά δημιουργήθηκαν υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Τατιάνας Παπαδοπούλου με έδρα τη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο του 1994. Με πολύ αγάπη για την Τέχνη του Χορού, μεγάλη αφοσίωση και τη βοήθεια εξαίρετων συνεργατών, η ομάδα εδραιώθηκε στο χώρο και με τη συνεχή της παρουσία προσπαθεί μέχρι σήμερα να εξελίσσει το έργο της χρόνο με το χρόνο. Η ομάδα κινείται σε σύγχρονα μοτίβα και ως επί το πλείστον πάνω σε καθαρά χορευτικές φόρμες.

Βασικοί σταθμοί στην καλλιτεχνική πορεία αποτελούν οι συμμετοχές μας στην 4η & 5η Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όπου η ομάδα επιλέχθηκε από διεθνούς φήμης κριτικούς χορού και χορογράφους, με τα έργα το «επιμένω» και «Session 1». Εξέχοντα ρόλο είχαν και οι αλεπάλληλες συμμετοχές της ομάδας στα Δημήτρια Θεσσαλονίκης, στο 1o Φεστιβάλ Δάσους που διοργανώθηκε από το Κ.Θ.Β.Ε., στο Sani Festival-Λόφος Σάνης Χαλκιδική, η συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, η εμφάνιση στην 11η Biennale Ευρώπης και Μεσογείου αλλά και η ανελλιπής παρουσία στα φεστιβάλ χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων. Επιπλέον, η ομάδα έχει επιχορηγηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού τις περιόδους 2004-2005 και 2005-2006. Το τελευταίο τους έργο «Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέυ» βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Όσκαρ Ουάιλντ πρωτοπαρουσιάστηκε στις 2-4 Φεβρουαρίου 2018 σε συμπαραγωγή με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Η παράσταση είναι προσαρμοσμένη στη σύγχρονη εποχή.

Μεταξύ άλλων, τα κυριότερα έργα-παραγωγές της ομάδας είναι το «erga omnes», «Τα γενέθλια της Ινφάντα», «Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέυ», “Της παλάμης η μοίρα”, “Carpe …somnium”, “Alter ego”, «Τα γενέθλια», “Και μετά από ένα βαθύ ύπνο…”, “Anima Libera”, “Ένα κομμάτι ουρανού μου ανήκει”, «Rom», “Πάλι από την αρχή”, “Χ.τ.Β”, “Εξομοίωση”, «Χαμένες Πατρίδες».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Γενική είσοδος: 15€
Μειωμένο εισιτήριο: 12€
(*) Το μειωμένο εισιτήριο αφορά στις κατηγορίες: Αμέα, ανέργους, φοιτητές, Μαθητές, άνω των 65 ετών

ΑΓΟΡΑ