Στην ταινία αυτή χρησιμοποιείται η φάρσα και κωμωδία καταστάσεων για την ιστορία του Willie McKay, ενός σοφιστικέ αστού που μπερδεύεται στην άγνωστη βεντέτα των Canfield & McKay, μια προφανής σάτιρα της πραγματικής βεντέτας των Hatfield & McCoy.

Sax Appeal (Γιώργος Μαραγκός, τενόρο σαξόφωνο – Ορέστης Μωραΐτης, πιάνο)
Ο Γιώργος Μαραγκός υπήρξε μέλος της φιλαρμονικής Ν. Ιωνίας με μαέστρο το Στέργιο Πριτσούλη. Σπούδασε πιάνο στο «Εθνικό Ωδείο» με καθηγητή τον Τώνη Γεωργίου και Αρμονία με το Νίκο Ντρέλα στο Ωδείο «Νίκος Σκαλκώτας». Παρακολούθησε ιδιαίτερα μαθήματα σαξοφώνου με καθηγητή τον Άρη Καραντάνη και τζαζ αυτοσχεδιασμού με το Δημήτρη Βασιλάκη στο Ωδείο «Φίλιππος Νάκας». Μέλος του συγκροτήματος «AURA» του Δημήτρη Παναγόπουλου (1992-1996). Δισκογραφικές συμμετοχές στους δίσκους «Been in the blues so long» και «Έκδυση» του Δημήτρη Παναγόπουλου, «Μητέρα κλείνω» του Δημήτρη Δημητράκα. Έχει συμπράξει επί σκηνής με το Βασίλη Καζούλη, το Νίκο Βερόπουλο και το Νίκο Πιπινέλη.
Ο Ορέστης Μωραΐτης σπούδασε πιάνο στο «Εθνικό Ωδείο» και το Ωδείο «Νίκος Σκαλκώτας» με τη Λάουρα Γκίνη και στο «Αττικό Ωδείο» με την Ριρή Ευθυμίου. Παράλληλα σπούδασε Αρμονία, Αντίστιξη και Φούγκα στο Ωδείο «Νίκος Σκαλκώτας» με το Νίκο Ντρέλα. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ηχοληψίας και μουσικής τεχνολογίας στο Ωδείο «Όπερα» με καθηγητή τον ηχολήπτη Δημήτρη Δώδη και ενορχήστρωσης με το συνθέτη και μαέστρο Τζικ Νακασιάν. «Music for media – Film scoring» με καθηγητή τον Αλέξανδρο Μούζα. Ιδιαίτερα μαθήματα Τζαζ και Μπλουζ πιάνου με τον Παντελή Μπενετάτο. Οι Sax Appeal πρωτοεμφανίστηκαν ως ντουέτο το 2005. Στους χώρους που εμφανίζονται επιλέγουν να παίζουν «Μουσικές του κόσμου».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Πέμπτη 30/09/2010
Είσοδος Ελεύθερη
Διάρκεια: 118
Πρεμιέρα: 1923
Το αφιέρωμα θα ανοίξει στις 20:00,  με ομιλία του ο ειδικευμένος στον Βωβό κινηματογράφο, διακεκριμένος Αμερικανός καθηγητής Mark Garrett Cooper ο οποίος μετά την προβολή θα συζητήσει με το κοινό.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: John G. Blystone, Buster Keaton.
Πρωταγωνιστούν: Buster Keaton, Joe Roberts, Ralph Bushman.
Ζωντανή Μουσική Συνοδεία, Πιάνο και Σαξόφωνο: Sax Appeal