Blood in Shakespeare, Αποσπάσματα Σαιξπιρικών ρόλων στα Ελληνικά και στα Αγγλικά & Οι Κοινωνούντες με αφορμή το κινηματογραφικό αριστούργημα του Ινγκμαρ Μπέργκμαν

Blood in Shakespeare, Αποσπάσματα Σαιξπιρικών ρόλων στα Ελληνικά και στα Αγγλικά & Οι Κοινωνούντες με αφορμή το κινηματογραφικό αριστούργημα του Ινγκμαρ Μπέργκμαν

Από Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015 
έως Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016
Κάθε Τετάρτη, στις 21:00 & στις 22:00 
Κάθε Σάββατο, στις 16:00 & στις 17:30
 
Παρουσιάσεις στο πλαίσιο του εργαστηρίου 
του Συστήματος του Laban 
για την υποκριτική τέχνη του ηθοποιού 
από την Dr Κική Σελιώνη
 
 
Blood in Shakespeare, Αποσπάσματα Σαιξπιρικών ρόλων 
στα Ελληνικά και στα Αγγλικά
Από Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2015 
έως Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016
Κάθε Τετάρτη στις 21:00 
& κάθε Σάββατο στις 16:00 
 
 
Οι Κοινωνούντες 
με αφορμή το κινηματογραφικό αριστούργημα 
του Ινγκμαρ Μπέργκμαν
 
Από Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2015 
έως Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016
Κάθε Τετάρτη στις 22:00 
& Σάββατο στις 17:30 
 
 
 
 
Blood in Shakespeare, Αποσπάσματα Σαιξπιρικών ρόλων στα Ελληνικά και στα Αγγλικά
 
Η παράσταση/παρουσίαση βασίστηκε στην μεταδιδακτορική έρευνα από την Δρ Κική Σελίωνη (Biophysical acting) που υποστηρίζεται από το Central School of Speech and Drama University of London, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, την Σχολή της Μαίρης Βογιατζή-Τράγκα και την Ελληνοεκδοτική και αφορά τη μέθοδο του Laban και τη διδασκαλία της στους ηθοποιούς. 
 
Η καινοτόμος μεθοδολογία προτείνει μία ολοκληρωμένη εκπαίδευση του σώματος του ηθοποιού και τη σύνθεση του ρόλου. Για πρώτη φορά χρησιμοποιείται ως θεωρητική υποστήριξη της Μεθόδου του Laban η Αριστοτελική φιλοσοφία μέσα από την ανάλυση του σύγχρονου Έλληνα φιλόσοφου Στέλιου Ράμφου όπως παρουσιάστηκε στο έργο του «Μίμησις εναντίον Μορφής» και την τεχνική του Laurence Olivier. 
 
Στην παράσταση/παρουσίαση παρουσιάζονται αποσπασματα Σαιξπιρικών ρόλων στα Ελληνικα και στα Αγγλικα. 
Η παράσταση, είναι αποτέλεσμα του εργαστηρίου που απευθύνθηκε σε ηθοποιούς, τριτοετείς σπουδαστές δραματικών σχολών, χορευτές στην πρακτική του εφαρμογή, ενώ ως παρατηρητές / ακροατές είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σκηνοθέτες, δάσκαλοι υποκριτικής, θεατρολόγοι, χορογράφοι, movement directors/instructors.πρακτική του εφαρμογή, ενώ ως παρατηρητές / ακροατές είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σκηνοθέτες, δάσκαλοι υποκριτικής, θεατρολόγοι, χορογράφοι, movement directors/instructors.
 
Συντελεστές:
 
Διδασκαλία και Επιλογή κειμένων στην Ελληνική γλώσσα: Βασίλης Νικολαίδης DEA (MPhil) 
Κίνηση και προσαρμογή στη αγγλική γλώσσα: Dr Κική Σελιώνη 
Κοστούμια-Φωτισμοί: Ευδοκία Βεροπούλου 
Video: Σουσάνα Καλέμου
Φωτογραφία: Κική Σελιώνη
Επιμέλεια κειμένων: Μαρία Ντότσικα 
 
Ηθοποιοί-Χορευτές:
ʼνθη Μάριον, Γκανάτσιου Ιωάννα, Δελαγραμάτικα Φίλια, Καλέμου Σουσάνα, Ξένου Διώνη, Ξηρού Μαρία, Πανταζής Παναγιώτης, Παντελή Γωγώ, Σάχας Παναγιωτης, Σπυριδάκου Σαπφώ, Στάμου Εύη,Τσιρίτα Αργυρώ, Ψυχράμης Αλεξανδρος. 
 
 
Οι Κοινωνούντες με αφορμή το κινηματογραφικό αριστούργημα του Ινγκμαρ Μπέργκμαν
 
Η παρουσίαση/παράσταση παίρνοντας αφορμή το κινηματογραφικό αριστούργημα του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν εξετάζει και ερευνά τις υποκριτικές δεξιότητες που απαιτούνται σε ένα ρεαλιστικό θέατρο και αποκαλύπτει μέσω των σκηνών και των διαλόγων του τις δεξιοτεχνίες και τις τεχνικές της αγγλικής σχολής όπως τις αναπτύσσει και παρουσιάζει ο Laurence Olivier. 
 
Η παράσταση/παρουσίαση βασίζεται στην μεταδιδακτορική έρευνα από την Δρ Κική Σελίωνη (Biophysical acting) που υποστηρίζεται από το Central School of Speech and Drama University of London, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, την Σχολή της Μαίρης Βογιατζή-Τράγκα και την Ελληνοεκδοτική και αφορά τη μέθοδο του Laban και την προσέγγιση του Olivier για τη διδασκαλία της στους ηθοποιούς. 
 
Η καινοτόμος μεθοδολογία προτείνει μία ολοκληρωμένη εκπαίδευση του σώματος του ηθοποιού και τη σύνθεση του ρόλου. Για πρώτη φορά χρησιμοποιείται ως θεωρητική υποστήριξη της Μεθόδου του Laban η Αριστοτελική φιλοσοφία μέσα από την ανάλυση του έργου του σύγχρονου Έλληνα φιλόσοφου Στέλιου Ράμφου. 
 
Η παράσταση, είναι μέρος του εργαστηρίου που απευθύνεται σε ηθοποιούς, τριτοετείς σπουδαστές δραματικών σχολών, χορευτές στην πρακτική του εφαρμογή, ενώ ως παρατηρητές / ακροατές έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σκηνοθέτες, δάσκαλοι υποκριτικής, θεατρολόγοι, χορογράφοι, movement directors/instructors.
 
Συντελεστές: 
Σκηνοθεσία-Διασκευή-Μετάφραση: Dr Κική Σελιώνη 
Κοστούμια-Φωτισμοί: Ευδοκία Βεροπούλου 
Video: Σουσάνα Καλέμου
Φωτογραφία: Κική Σελιώνη
Επιμέλεια κειμένων: Μαρία Ντότσικα 
 
Ηθοποιοί
Τόμας Ερικσον: Ψυχράμης Αλεξανδρος
Μάρθα Λούντμπεργκ: ʼνθη Μάριον
Ιωνάς Πέρσον & Φρήντρικ Μπλούμ: Πανταζής Παναγιώτης 
Κάριν Πέρσον: Στάμου Εύη
Αλγκοτ Φρόβικ (Νεωκόρος): Σαχάς Παναγιωτης
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

10€, γενική είσοδος