Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με την Πολωνική Πρεσβεία στην Αθήνα, παρουσιάζει συναυλία αφιερωμένη στον μεγάλο Πολωνό συνθέτη, Φρειδερίκο Σοπέν. Με την αφορμή της 200ης επετείου από τη γέννησή του και συμμετέχοντας στις εορταστικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα παγκοσμίως για το έτος Σοπέν 2010, στο Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου θα πραγματοποιηθεί συναυλία από τους Filip Wojciechowski Jazz Trio με τον τίτλο ‘Swinging Chopin’.

 

Filip Wojciechowski Jazz Trio

 

Ξεκίνησε το 1989 με το όνομα ‘Central Heating Trio’ και εισέβαλε στην μουσική σκηνή, κερδίζοντας βραβεία και διακρίσεις σε διαγωνισμούς τζαζ στην Πολωνία και στο εξωτερικό. Το γκρουπ πραγματοποίησε δεκάδες ηχογραφήσεις και συναυλίες στην Πολωνία και στο εξωτερικό. Οι σημαντικότερες εμφανίσεις ήταν μεταξύ άλλων: περιοδεία στην Γερμανία, εμφανίσεις στις Bratislava Jazz Days στην Σλοβακία, στο ‘Tribute to Miles’ Jazz Jamboree, στο Festival of Jazz Pianists στο Kalisz Πολωνίας και στο Sommets Musicaux de Gstaad στην Ελβετία. Το 2000 το συγκρότημα ηχογράφησε τον δίσκο ‘Classic Jazz’, παρουσιάζοντας κλασική μουσική σε πρωτότυπες μεταγραφές του Wojciechowski, για την γερμανική εταιρία Sachsiche Tontrager. Το 2003 ηχογράφησαν νέο CD ‘Romantic meets lazz’ για την πολωνική εταιρία Dux με ειδική συμμετοχή του Robert Majewski στην τρομπέτα. Ο Wojciechowski, ως τζαζ πιανίστας, έχει εμφανιστεί με το κουαρτέτο του Zbigniew Namyslowski καθώς και με τους Krzesimir Debski, Urszula Dudziak, Gary Guthman, Richard Galliano και Bob Wilber.

Η τελευταία τους δουλειά με τίτλο ‘Swinging Chopin’ είναι αφιερωμένη στην 200η επέτειο της γέννησης του μεγάλου πολωνού συνθέτη Φρειδερίκου Σοπέν (1810 – 1849).


Με την υποστήριξη της Πολωνικής Πρεσβείας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 
1.    Μαζούρκα σε Ντο Ελάσσονα, Op. 68  No. 2
2.    Πρελούδιο σε Σι Μείζονα, Op. 28  No. 3
3.    Βαλλισμός No. 1 σε Σι Ελάσσονα, Op. 23
4.    Γκραντ Βαλς σε Σολ Μείζονα της κλίμακας Φα, Op. 18
5.    Ετίντ σε Σολ Μείζονα, Op. 10  No. 3
6.    Ετίντ σε Λα Ελάσσονα, Op. 25 No. 2
7.    Νοτούρνο σε Λα Μείζονα, Op. 15 No. 1
8.    Μαζούρκα σε Φα Μείζονα, Op. 33 No. 2
9.    Ετίντ σε Σολ Ελάσσονα της κλίμακας Φα, Op. 10 No. 6

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Πιάνο: Filip Wojciechowski
Κοντραμπάσο: Pawel Panta
Κρουστά: Cezary Konrad