With2Feet
Παραστάσεις σύγχρονου χορού και χοροθεάτρου από τους
Ted Stoffer
Γιάννη Καρούνη
Jozsef Csaba Hajzer
Αθανασία Κανελλοπούλου
και την ομάδα Paracoon

 

Από τις 5 έως τις 9 Μαΐου, η Van Dog Event Group παρουσιάζει μια σειρά παραστάσεων σύγχρονου χορού και χοροθεάτρου στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.
Ένα σόλο του Γιάννη Καρούνη (Orbital), ένα ντουέτο του Ted Stoffer (in a landscape), ένα τρίο  του Jozsef Csaba Hajzer (S.K.I.N.S.) , μια χορογραφία με 8 χορεύτριες της Αθανασίας Κανελλοπούλου (Σκιές του Τίποτα) και μία χοροθεατρική παράσταση της ομάδας Paracoon (H Νύχτα), ενώνονται με τρόπο τέτοιο ώστε να προβάλουν μία ευρεία εικόνα της τέχνης του σύγχρονου χορού.

Οι παραστάσεις χωρίζονται σε 2 ενότητες.  Το πρώτο διήμερο, 5 και 6 Μαΐου  το With2Feet παρουσιάζει την παράσταση με τίτλο «Η Νύχτα».
Στις 7, 8 και 9 Μαΐου παρουσιάζεται η δεύτερη ενότητα, που περιλαμβάνει σύγχρονες  χορογραφίες του Αμερικάνου Ted Stoffer, του Ούγγρου Jozsef Csaba Hajzer, της Ελληνίδας Αθανασίας Κανελλοπούλου, η οποία ζει και εργάζεται στο εξωτερικό, και του Γιάννη Καρούνη.

Τα τέσσερα αυτά έργα επιδιώκουν την συνύπαρξη διαφορετικών σχολών και τεχνικών χορού, αναδεικνύοντας διαφορετικούς χορογράφους με πρότυπα και βιώματα από διαφορετικές χώρες.

Οι Παραστάσεις:

 

”Orbital”
Απαιτούνται δύο στοιχεία για να διαγραφεί μία τροχιά. Στην προκειμένη χρησιμοποιούμε έναν άνθρωπο και μία μπάλα. Εδώ ο άνθρωπος αγωνιά να επιλέξει μία θέση, να διαγράψει μια τροχιά με σκοπό να καταφέρει να ισορροπήσει με ένα άλλο σώμα. Η μπάλα είναι αυτό το σώμα, που με τρόπο κυκλικό και ολιστικό, συμπεριλαμβάνει την ολότητα μίας ύπαρξης. Από κοινού επιθυμούν να διαγράψουν μία πορεία.
Το «Orbital» χορογραφήθηκε για το Athens Video Art Festival 2009 και πρωτοπαρουσιάστηκε σε συμπαραγωγή με το Circus Dayz  στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων τον Μάιο του 2009.

 

Χορογραφία / Ερμηνεία: Γιάννης Καρούνης
Μουσική: Ηλίας Βαφειάδης
Κάμερα: Κώστας Βασιλιάγκος
Φωτισμοί: Δημήτρης Νασιάκος
Επιμέλεια Κουστουμιών: Μαρία Καραθάνου

 

 ”S.k.i.n.s”

Το «S.k.i.n.s» είναι ένα έργο χορογραφημένο από τον Ούγγρο Jozsef Casba Hajzer, ο οποίος θέλησε με αυτό να εστιάσει στον τρόπο με τον οποίο ένα κινούμενο σώμα μπορεί να εγείρει συναισθήματα στον θεατή. Στο S.k.i.n.s. η αντίδραση των σωμάτων στη μουσική, είτε στη μελωδία, είτε στον ήχο των κρουστών, εκπέμπει δυναμισμό, αισθησιασμό και τρυφερότητα. 
Το «S.k.i.n.s» χορογραφήθηκε για το φεστιβάλ Arc for Dance και πρωτοπαρουσιάστηκε από την Dancce Unitiva στο θέατρο Δίπυλο τον Απρίλιο του 2008.

Χορογραφία : Jozsef Csaba Hajzer
Χορεύουν : Έμυ Κορφιά, Βαρβάρα Αλεξοπούλου, Έλενα Σγουραμάνη
Μουσική: Percussion Ensemble
Φωτισμοί: Δημήτρης Νασιάκος
Επιμέλεια κοστουμιών : Νατάσσα Δημητρίου

 

 ”in a landscape”
Με το έργο αυτό, ο γνωστός χορογράφος Ted Stoffer, εξερευνά το σώμα σαν ένα εσωτερικό τοπίο το οποίο έχει την ικανότητα να αντιλαμβάνεται και να αισθάνεται. Έχει μέσα του ένα τοπίο ομορφιάς και πόθου ενώ μπορεί να είναι και το κοινό πεδίο ενός ζευγαριού που μπορεί να δημιουργήσει αλλά και  να καταστρέψει.
Η Αιμιλία Κορφιά και ο Γιάννης Καρούνης χτίζουν μαζί με τον χορογράφο μια παράδοξη αλλά ταυτόχρονα οργανική και απρόβλεπτη χορογραφία.
Το «In a Landscape» χορογραφήθηκε για το φεστιβάλ Arc for Dance και πρωτοπαρουσιάστηκε από την Dancce Unitiva στο θέατρο Δίπυλο τον Φεβρουάριο του 2009.

Χορογραφία: Ted Stoffer
Χορεύουν: Έμυ  Κορφιά, Γιάννης Καρούνης
Φωτισμοί: Δημήτρης Νασιάκος
Επιμέλεια Κουστουμιών: Ted Stoffer

 

”Σκιές του Τίποτα”
Στο κομμάτι που δημιούργησε και χορογράφησε η Αθανασία Κανελλοπούλου, συμμετέχουν 8 χορεύτριες, που κινούνται η κάθε μία στο δικό τους χωροχρόνο αλλά και ταυτόχρονα όλες μαζί.
«…σε μια λίμνη από πάγο γλιστράς, ο κρύος αέρας, το γλυκό νερό, ό,τι  ζήτησες μένει ακίνητο, θα ήθελες να μην ξεφύγεις… ένας ήλιος, ένα θερμό ρεύμα θα βοηθούσε, θα σε έπαιρνε από δω, αλλά πάλι δεν ξέρεις…»
Οι  «Σκιές του Τίποτα»  παρουσιάστηκαν πρώτη φορά στην ετήσια παράσταση της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής της Νίκης Κονταξάκη από τις σπουδάστριες της σχολής στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών το Μάιο του 2008, στα πλαίσια της συνεργασίας της σχολής με χορογράφους του εξωτερικού.

Χορογραφία: Αθανασία Κανελλοπούλου
Χορεύουν: Diana Gusman, Έλενα Βακάλη, Κατερίνα Γεβετζή
Δανάη Γιαννίση, Κάντυ Καρρά, Νατάσσα Μαστρογιαννάκη, Έλενα Σγουραμάνη, Λήδα Τακτικού
Μουσική: Silver Mount Zion
Φωτισμοί: Δημήτρης Νασιάκος
Επιμέλεια Κουστουμιών: Αθανασία Κανελλοπούλου
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Διάρκεια: ”Orbital” – 25΄, ”S.k.i.n.s” – 25΄, ”In a landscape” – 15΄, ”Σκιές του τίποτα” – 7΄.

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
Φοιτητές Χορού (Σ.Ε.ΧΩ.ΧΟ): 8€
Φοιτητικό/ Ομαδικά (Από 10 άτομα και άνω)/ Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτεκνίας (ΑΣΠΕ): 10€
Κανονικό: 14€

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Αιμιλία Κορφιά και Γιάννης Καρούνης σε συνεργασία με την ομάδα Paracoon
Διεύθυνση Παραγωγής: Georges Perot
Χορογράφοι  /  Ομάδες  / Έργα: Γιάννης Καρούνης ”Orbital”, Jozsef Csaba Hajzer ”S.k.i.n.s”, Ted Stoffer ”In a landscape”, Αθανασία Κανελλοπούλου ” Σκιές του τίποτα”