With2Feet
Παραστάσεις σύγχρονου χορού και χοροθεάτρου από τους
Ted Stoffer
Γιάννη Καρούνη
Jozsef Csaba Hajzer
Αθανασία Κανελλοπούλου
και την ομάδα Paracoon
Από τις 5 έως τις 9 Μαΐου, η Van Dog Event Group παρουσιάζει μια σειρά παραστάσεων σύγχρονου χορού και χοροθεάτρου στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.
Ένα σόλο του Γιάννη Καρούνη (Orbital), ένα ντουέτο του Ted Stoffer (in a landscape), ένα τρίο  του Jozsef Csaba Hajzer (S.K.I.N.S.) , μια χορογραφία με 8 χορεύτριες της Αθανασίας Κανελλοπούλου (Σκιές του Τίποτα) και μία χοροθεατρική παράσταση της ομάδας Paracoon (H Νύχτα), ενώνονται με τρόπο τέτοιο ώστε να προβάλουν μία ευρεία εικόνα της τέχνης του σύγχρονου χορού.

Οι παραστάσεις χωρίζονται σε 2 ενότητες.  Το πρώτο διήμερο, 5 και 6 Μαΐου  το With2Feet παρουσιάζει την παράσταση με τίτλο «Η Νύχτα».
Στις 7, 8 και 9 Μαΐου παρουσιάζεται η δεύτερη ενότητα, που περιλαμβάνει σύγχρονες  χορογραφίες του Αμερικάνου Ted Stoffer,  του Ούγγρου Jozsef Csaba Hajzer, της Ελληνίδας Αθανασίας Κανελλοπούλου, η οποία ζει και εργάζεται στο εξωτερικό, και του Γιάννη Καρούνη.
Τα τέσσερα αυτά έργα επιδιώκουν την συνύπαρξη διαφορετικών σχολών και τεχνικών χορού, αναδεικνύοντας διαφορετικούς χορογράφους με πρότυπα και βιώματα από διαφορετικές χώρες.
<<Η Νύχτα>>

Το όνειρο, όπως και η προσμονή του, κατακυριεύει. Πολλές φορές ξεχνιέται στο χρόνο. Κρύβεται συνειδητά ή ασυνείδητα. Το κατατροπώνουν αυτοί οι ίδιοι ονειροπόλοι που το δημιούργησαν συνεχίζοντας, παράλληλα, να ζουν μέσα του. Η χοροθεατρική παράσταση με τίτλο «Η Νύχτα», έχει ως αναφορά της το ανθρώπινο όνειρο που κρύψαμε απ’ τους εαυτούς μας, επιτρέποντας στη ζωή μας να νυχτώσει. Ακόμη και εάν παραμείναμε πιστοί στην προσμονή του ονείρου, πόσο πραγματικά το ίδιο το όνειρο δεν έγινε παγίδα; Πόσο αφεθήκαμε να ζήσουμε το κάθε λεπτό του απλά και αβίαστα;
Ηθοποιοί και χορευτές ενώνουν τις δυνάμεις τους και επιδιώκουν να ξαναζεστάνουν τις παγωμένες καρδιές μας. Να ερεθίσουν μνήμη και αισθήσεις ώστε να  θυμηθούμε πως το όνειρο και η ελπίδα υπάρχουν μέσα μας, την ίδια ώρα που η ζωή κυλάει σα νερό στο ποτάμι.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Διάρκεια: 45΄

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
Φοιτητές Χορού (Σ.Ε.ΧΩ.ΧΟ): 8€
Φοιτητικό/ Ομαδικά (Από 10 άτομα και άνω)/ Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτεκνίας (ΑΣΠΕ): 10€
Κανονικό: 14€

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία- Χορογραφία: Ανθή Θεοφιλίδου, Γιάννης Μάντσης
Ερμηνεία: Ανθή Θεοφιλίδου, Βασίλης Γιαννέλος, Δρόσος Σκώτης, Γιάννης Μάντσης, Γιώργος Θεοχάρης, Ευγενία Σιγαλού, Λία Xαμηλοθώρη, Ναταλία Μπουγάδη
Επιμέλεια Κοστουμιών: Βρισηίδα Σολωμού
Επιμέλεια Φωτισμού: Adel Sanoussi
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Αιμιλία Κορφιά και Γιάννης Καρούνης σε συνεργασία με την ομάδα Paracoon
Διεύθυνση Παραγωγής: Georges Perot
Χορογράφοι / Έργο: Ομάδα Paracoon – Η Νύχτα