Η θεατρική ομάδα Buzz Productions Theater με αφορμή την παράσταση ” Ιαπωνικές Ιστορίες Τρόμου και Μυστηρίου” που θα πραγματοποιηθεί από 6 Μαΐου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης διοργανώνει σεμινάριο με θέμα ” Η αφήγηση στο θέατρο με αφορμή ιστορίες τρόμου και μυστηρίου από την Ιαπωνία”

Το Πρόγραμμα Αναλυτικά:

Μάνια Μαράτου – 22 και 28 Απριλίου
Ακύλλας Καραζήσης – 26 και 27 Απριλίου
Ομάδα Blitz – 23 και 24 Απριλίου
Έκτορας Λυγίζος – 25 και 29 Απριλίου

«…Ο αφηγητής μιλάει ο ίδιος, προσωπικά απευθύνεται σε ζωντανούς ανθρώπους που τον ακούνε εκείνη την ώρα, βρίσκονται μαζί στον ίδιο χώρο. Ανταποκρίνεται στα ερεθίσματα που δέχεται, είτε από το συγκεκριμένο χώρο, είτε από τις συνθήκες που επικρατούν, ακόμα και από το κοινό, άμεσα όταν του απευθύνονται. Το κείμενο είναι ακριβώς αυτό που λέει η ονομασία του: ξαπλωμένο. Το κείμενο κοιμάται, βρίσκεται σε νάρκη ή σε ακόμη χειρότερη κατάσταση»

Μάνια Μαράτου

Πώς προσεγγίζουμε έναν ρόλο μέσα από την αφήγηση, την επαναληπτικότητα και τη δομή του κειμένου. Πώς οι βιωματικές ιστορίες μας οδηγούν στην τεχνική της αφήγησης, στην αποδόμηση του κειμένου και κατά συνέπεια στην αφήγηση μιας ιστορίας. Ποιά είναι η βασική δομή των ιστοριών και πώς η δομή μπορεί να μας βοηθήσει να αφηγηθούμε καλύτερα μια ιστορία. Η δημιουργία εικόνων στο μυαλό του θεατή χωρίς κανένα σκηνικό, κανένα κουστούμι, μέσα από έναν «άδειο χώρο» έχοντας μόνο εφόδιο τον λόγο και την κίνηση του σώματος. Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου θα χρησιμοποιήσουμε ιστορίες βιωματικές, παραμύθια, θρύλους, ανέκδοτα, αστείες ιστορίες και ιστορίες τρόμου απ’ όλο τον κόσμο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Δηλώσεις Συμμετοχής: infobuzz@bptart.info (Απαραίτητη η αποστολή Βιογραφικού και Φωτογραφίας)
Ώρες επικοινωνίας: Από 10.00 έως 16.00
Πληροφορίες: 6976027635, 6942275837
Όριο συμμετοχών: 20 άτομα
Διάρκεια: Από Πέμπτη 22 Απριλίου έως Πέμπτη 29 Απριλίου 2010
Ώρα: 10.00 – 15.00
Κόστος: 300 ευρώ για ολόκληρο το σεμινάριο
Εναλλακτικό Κόστος: 170 ευρώ για δύο μαθήματα – Ακύλλας Καραζήσης/Μάνια Μαράτου ή Ομάδα Blitz/Έκτορας Λυγίζος
Δηλώστε Συμμετοχή Έως: Τρίτη 20 Απριλίου (Μέχρι Κυριακή 18 Απριλίου 10% έκπτωση για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν όλο το σεμινάριο)

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Εισηγητές: Ακύλλας Καραζήσης , Έκτορας Λυγίζος, Μάνια Μαράτου ,Ομάδα Blitz (Από την ομάδα Blitz θα διδάξει ο Γιώργος Βαλαής)