Παρουσίαση του Βιβλίου, «ΉΦΑΕΣ, ΑΔΕΛΑΗ;» του Γιώργου Σ. Πολίτη

Παρουσίαση του Βιβλίου, «ΉΦΑΕΣ, ΑΔΕΛΑΗ;» του Γιώργου Σ. Πολίτη

Παρουσίαση Βιβλίου 
του Γιώργου Σ. Πολίτη 
 
«ΉΦΑΕΣ, ΑΔΕΛΑΗ;»
 
Επίσημη παρουσίαση: 
Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014, στις 18:30
στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Οι εκδόσεις Ηρόδοτος με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουν την έκδοση του βιβλίου Ήφαες, Αδελαή; (Έφαγες, Αδελαή;) του συγγραφέα Γεωργίου Σ. Πολίτη στις αρχές του Ιουλίου του 2014. Ο Γιώργος Σ. Πολίτης έχει γεννηθεί στην Αθήνα (1960) και έχει συγγράψει ένα θεατρικό και δεκατέσσερα μυθιστορηματικά έργα (τα οποία βρίσκονται όλα υπό έκδοση), το καθένα γραμμένο με τρόπο λογοτεχνικά διαφορετικό. Η πένα γίνεται στα χέρια του ένα όπλο καταγραφής τόσο των γεγονότων όσο και των μύχιων άδηλων σκέψεων του εκάστοτε ήρωα. Ο ίδιος έχει παρακολουθήσει σεμινάρια φιλοσοφίας στην Ακαδημία Αθηνών και έχει μετάσχει σε διαλέξεις ψυχολογίας.
Το παρόν έργο βρίσκει τη βάση του σε ένα πραγματικό γεγονός που συνέβη τις μέρες της μεγάλης καταστροφής (το 1922) στο Βαθύ της Σάμου και ακολουθεί την πορεία της ηρωίδας και των απογόνων της μέχρι τις μέρες μας, πότε στην πόλη του Καρλοβάσου και πότε στα μέρη της Σμύρνης όπου εκείνη γεννήθηκε.
Το βιβλίο απευθύνεται σε όλες και όλους εκείνους που θέλουν να δουν τα σπουδαία γεγονότα μέσα από τα μάτια ενός επτάχρονου κοριτσιού και σε όλους εκείνους που θέλουν να ζήσουν μέσα από την ψυχή της ανυπότακτης ενήλικης πλέον γυναίκας τη θέλησή της για ελευθερία. Το απαραίτητα νοσταλγικό βλέμμα στα μέρη της Σμύρνης του 1935 δίνεται από τον συγγραφέα με μοναδικό τρόπο, διότι οι εικόνες που αντικρίζει η ηρωίδα αποκτούν ίση αξία με τη διαδραματιζόμενη υπόθεση, καθώς εστιάζουν περιγράφοντας με έναν τρόπο πραγματικά ιδιαίτερο όλα εκείνα που θα ήθελε να ατενίσει με τα δικά του μάτια ο αναγνώστης.

Πληροφορίες:
Επίσημη παρουσίαση: Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014, στις 18:30
Αίθουσα: Κινηματογράφος
Πληροφορίες – Κρατήσεις θέσεων στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) και τηλεφωνικά 210 3418579, Δευ – Παρ 11:00 – 14:00. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ – Απαραίτητη η κράτηση θέσεων