Εορταστικό Τριήμερο Δρώμενων

Εορταστικό Τριήμερο Δρώμενων

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο της Διεθνούς Ένωσης Κούκλας γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθέατρου, στις 21 Μαρτίου 2010, με εκθέσεις μαριονέτας, προβολή βίντεο και ανοικτή συζήτηση.

Η Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθέατρου γιορτάζεται διεθνώς στις 21 Μαρτίου, από το 2003, μετά από πρωτοβουλία και υπό την αιγίδα της UNESCO. Με αυτή την ευκαιρία, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης συνεχίζοντας τη συνεργασία του με την Unima -Hellas γιορτάζει τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθέατρου με μία σειρά εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν:

Από την Παρασκευή 19 Μαρτίου έως τη Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

  1. Έκθεση Θεατρικών Μαριονεττών του γλύπτη DAVID KENNEDY
    Η έκθεση περιλαμβάνει 30 μαριονέτες μεγάλου μεγέθους, οι οποίες είναι φιλοτεχνημένες από τον γλύπτη David Kennedy(Ντέιβιντ Κένεντυ) για παραστάσεις του θιάσου του Β. Βασιλάκη και εκτίθενται για πρώτη φορά σε σκηνογραφημένο περιβάλλον.
  2. Έκθεση μαριονεττών και παράλληλα εικαστική παρουσίαση της διαδικασίας κατασκευής τους από το «Εργαστήρι Κατασκευής Κούκλας του Ιωνικού Συνδέσμου».

Ώρες Λειτουργίας Εκθέσεων: 10:00 – 21:00

Το Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

  1. Από τις 10:00 έως τις 21:00: Προβολή video με αποσπάσματα από παραστάσεις κουκλοθέατρου, φωτογραφίες και κείμενα σχετικά με την τέχνη της κούκλας.
  2. Και στις 12:00: Παρουσίαση- ανοικτή συζήτηση με θέμα: “Η τέχνη του κουκλοθέατρου από την αρχαιότητα ως το σύγχρονο θέατρο”: μια συζήτηση για τη φύση και λειτουργία της κούκλας και του ανθρώπου.

Παρουσίαση: Στάθης Μαρκόπουλος, Κουκλοπαίκτης, πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου της UNIMA.

Κάντε κλικ για πόσβαση στον παρακάτω σύνδεσμο: