Ένα στέκι συνάντησης κουκλών και ανθρώπων όπου εναλλασσόμενες παραστάσεις από διαφορετικούς θιάσους κάθε φορά, δίνουν τη δυνατότητα στο αθηναϊκό, αυτή τη φορά και ενήλικο, κοινό να έρθει σε στενή επαφή με την μοναδική αυτή μορφή τέχνης της εμψύχωσης και του ονείρου.
Το Ελληνικό Κέντρο της Διεθνούς Ένωσης Κουκλοθεάτρου (UNIMA), σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (ΙΜΚ), διοργανώνουν: «Βραδιές Κουκλοθέατρου» κάθε Πέμπτη στις 22:00 από τις 18 Φεβρουαρίου έως 25 Μαρτίου 2010 στην αίθουσα “Black Box” του ΙΜΚ.

Οι Παραστάσεις

1η: Στιγμές Αγάπης
Μια συναυλία με απίθανους χαρακτήρες! Η Βραζιλιάνα χορεύτρια της «σάμπα», Miss Maruka, ο Mr. Dupi ,το μεγάλο αστέρι της ροκ, που  ψάχνει στο κοινό την αγαπημένη του. Μια μουσική παράσταση βασισμένη σε κωμικά σκετς. Ένα παιχνίδι μεταξύ κοινού και κούκλας. Οι κούκλες ζωντανεύουν στα χέρια του εμψυχωτή-ηθοποιού και αγγίζουν το θεατή με έναν τρόπο μαγικό.

Ο Θίασος:
Το θέατρο μαριονέτας “Baruti στην άκρη της κλωστής” από το 1987 ερευνά νέους δρόμους προσέγγισης στην αισθητική και κίνηση της κούκλας. Διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμοί εμπνέουν και διαμορφώνουν την πορεία του. Η ομάδα ξεκίνησε το 1987 ως διερευνητικό εργαστήρι με αντικείμενο την κατασκευή και εμψύχωση της κούκλας. Στην έως τώρα πορεία της αποκόμισε πολύτιμες εμπειρίες, εξελίσσοντας μια ιδιαίτερη τεχνική: μαριονέτες που μιμούνται με χάρη και φυσικότητα την ανθρώπινη κίνηση σε μια ατμόσφαιρα παραμυθιού. Η εικόνα που γεννιέται, σε συνδυασμό με τη μουσική, διεγείρει στην ψυχή πρωτόγνωρες αισθήσεις και συναισθήματα. Το άψυχο ζωντανεύει και εκπλήσσει το θεατή, μεταφέροντάς τον σε ένα κόσμο μαγικό, όπου τίποτα δεν είναι αδύνατο. Επίσης, η ομάδα BARUTI στην άκρη της κλωστής έχει δώσει παραστάσεις σε ιδρύματα, νοσοκομεία, ορφανοτροφεία, σχολεία, και παιδικές κατασκηνώσεις συλλόγων.

2η: Το ποντικάκι που ήθελε να παίξει ακορντεόν
Μία τρελή παράσταση για παιδιά αλλά και για μεγάλους!
Μουσικοί, τραγουδιστές και ντίβες γεμίζουν με μαεστρία και νάζι τη σκηνή μιας αίθουσας συναυλιών. Ιδιοκτήτης της αίθουσας και υπερήφανος διευθυντής, ο κύριος Αλαπούπης. Σολίστ ο κύριος Νιαούρλης, ένας γάτος δεξιοτέχνης στην κιθάρα και τη τρομπέτα, καθώς επίσης και η Μις Μιού καταξιωμένη πιανίστρια. Αυτοί οι δύο μαζί δεν κάνουνε και χώρια δεν μπορούνε!Στην τόσο μεγάλη αίθουσα συναυλιών -αν όχι σε μέγεθος, σίγουρα σε φήμη- θέλει πολύ να συμμετέχει, ο κουκλοπαίκτης μας, μουσικός και αυτός. Αλλά η γραφειοκρατία και ο βρομιάρης Μπίπης- το ποντικάκι- στέκονται εμπόδιο στην απογείωση της καριέρας του…

Λίγα λόγια για τον κουκλοπαίκτη Παύλο Καββαδία.
Ασχολείται με το κουκλοθέατρο από το 1998 και είναι μέλος της UNIMA Ελλάς (Ελληνικός Σύλλογος Κουκλοπαικτών) από το 2001.

Παραστάσεις:
Το πνεύμα του δάσους, μία τεράστια κούκλα, που ζήτησε από τα παιδιά τη βοήθειά τους για να ξαναγίνει κάποτε το καμένο βουνό δάσος.
Ο κυνηγός και ο φασιανός. Γι αυτή την παράσταση συνεργάστηκα με την «Ορνιθολογική Εταιρεία»  και την «Clean up Greece» , δύο περιβαλλοντικές οργανώσεις.
Ποια νομίζει ότι είναι αυτή η φύση τέλος πάντων; Μια παράσταση με γαντόκουκλες και μαρότες που σατίριζε την νοοτροπία των «μοντέρνων» ανθρώπων, που αισθάνονται πιο άνετα στο «τσιμέντο» παρά στη φύση.
Τα Ποντικοκουνήματα. Παίχτηκε στους δρόμους της Αθήνας σε φεστιβάλ και άλλες εκδηλώσεις.
Μουστρουφίνος, ο περιπλανώμενος ζωγράφος.
Το ποντικάκι που ήθελε να παίξει ακορντεόν. Μία παραλλαγή της παράστασης. Τα Ποντικοκουνήματα αλλά φτιαγμένη ειδικά για μικρά παιδιά.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Παράσταση 1η: Στιγμές Αγάπης
Διάρκεια: 40′
Είδος: Μαριονέτα
Ηλικίες θεατών: Κατάλληλη για όλες της ηλικίες
Εμψυχωτής: Francisco Brito
Παράσταση 2η: Το ποντικάκι που ήθελε να παίξει ακορντεόν
Σκηνοθεσία, κατασκευές και εμψύχωση: Παύλος Καββαδίας
Διάρκεια: 20-25′

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
10€

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ