Ένα στέκι συνάντησης κουκλών και ανθρώπων όπου εναλλασσόμενες παραστάσεις από διαφορετικούς θιάσους κάθε φορά, δίνουν τη δυνατότητα στο αθηναϊκό, αυτή τη φορά και ενήλικο, κοινό να έρθει σε στενή επαφή με την μοναδική αυτή μορφή τέχνης της εμψύχωσης και του ονείρου.
Το Ελληνικό Κέντρο της Διεθνούς Ένωσης Κουκλοθεάτρου (UNIMA), σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (ΙΜΚ), διοργανώνουν: «Βραδιές Κουκλοθέατρου» κάθε Πέμπτη στις 22:00 από τις 18 Φεβρουαρίου έως 25 Μαρτίου 2010 στην αίθουσα Black Box του ΙΜΚ

Η Παράσταση

Υπάρχουν πράγματα που μόνο οι στρατιώτες βλέπουν. Μόνο αυτοί ξέρουν πως είναι… αυτοί και οι δικοί τους, που τους περιμένουν.

Το Κορίτσι που θέλει ν’ αγγίξει το Μισοφέγγαρο, είναι ένα παραμύθι για ενήλικες, που μιλά για την απώλεια, τον πόνο, τη ζωή και τον θάνατο , την αγάπη αλλά και για το περιπετειώδες ταξίδι ενός μικρού παιδιού που θέλει να σώσει την ψυχή του πατέρα του. Η παράσταση είναι βασισμένη στο ομότιτλο γιαπωνέζικο παραμύθι Tsuki no Waguma, (The Crescent Moon Bear). Μέσα από την χρήση διαφόρων τεχνικών του Θεάτρου Σκιών, της αφήγησης και της ζωντανής ηλεκτρονικής μουσικής ταξιδεύουμε πίσω στον Πόλεμο των Χαρακωμάτων και στις μη αναστρέψιμες συνέπειες του.

Ο Θίασος:
Το Κουκλοθέατρο ParaMana ιδρύθηκε το 2006 με σκοπό να παντρέψει το παραδοσιακό κουκλοθέατρο με τις νέες και καινοτόμες τεχνικές που το διέπουν. Από το 2007 συνεργάζεται με το εργαστήριο θεατρικών κατασκευών PUPP’art όπου μαζί διοργανώνουν εργαστήρια κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας σε ενήλικες και παιδιά, αλλά και αναλαμβάνουν την κατασκευή θεατρικής κούκλας, μάσκας σκηνικών και αντικειμένων για άλλους θιάσους. Το κουκλοθέατρο ParaMana δημιουργεί παραστάσεις για ενήλικες αλλά και για παιδικό κοινό, στο δρόμο και στο θέατρο και μέχρι σήμερα έχει δημιουργήσει δυο παραστάσεις για ενήλικο κοινό: Femme Squelette και 02-02. Η ParaMana έχει παίξει σε διάφορους χώρους στην Αθήνα και στο Φεστιβάλ κουκλοθέατρου και Παντομίμας στο Κιλκίς και στο Φεστιβάλ Imagini dell’interno στο Pinerolo της Ιταλίας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Διάρκεια: 50′
Είδος/ Τεχνική: Πειραματικό Θέατρο Σκιών, απεικόνιση τρισδιάστατης εικόνας.
Ηλικίες Θεατών: Ενήλικο κοινό & Έφηβοι άνω των 14 ετών

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
Κανονικό: 10€

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σύλληψη- Σκηνοθεσία: Αναστασία Παράβα, Στάθης Τσεμπερλίδης
Κατασκευές-Φιγούρες: Στάθης Τσεμπερλίδης
Σχεδιασμός και Κατασκευή της “Μηχανής”: Αποστόλης Σορολοπίδης
Σύνθεση Μουσικής- Σχεδιασμός Ήχου: Στέλιος Γιαννουλάκης
Εμψύχωση φιγούρας – Αφήγηση: Αναστασία Παράβα
Μετάφραση κειμένου: Eliane Powels, Αναστασία Παράβα
Καλλιτεχνική επιμέλεια και επεξεργασία κειμένου: Μάγκη Πούπλη