«Φλοξ, το κουτί και τα σύννεφα» & «Φασουλής»

Ένα στέκι συνάντησης κουκλών και ανθρώπων όπου εναλλασσόμενες παραστάσεις από διαφορετικούς θιάσους κάθε φορά, δίνουν τη δυνατότητα στο αθηναϊκό, αυτή τη φορά και ενήλικο, κοινό να έρθει σε στενή επαφή με την μοναδική αυτή μορφή τέχνης της εμψύχωσης και του ονείρου.
Το Ελληνικό Κέντρο της Διεθνούς Ένωσης Κουκλοθεάτρου (UNIMA), σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (ΙΜΚ), διοργανώνουν: «Βραδιές Κουκλοθέατρου» κάθε Πέμπτη στις 22:00 από τις 18 Φεβρουαρίου έως 25 Μαρτίου 2010 στην αίθουσα Black Box του ΙΜΚ.

 

Παράσταση 1η: «Φλοξ, το κουτί και τα σύννεφα»,
Μια κουκλοπεριπέτεια με αφηγηματικό μέσο τη μουσική.

Για παιδιά 3-93 χρονών και νέους όλων των ηλικιών.

Ένα παιδί, η Φλοξ, ανακαλύπτει τον κόσμο μέσα από την ελευθερία της παιδικής φαντασίας ώσπου…ένα μεγάλο “πρέπει” διακόπτει το παιχνίδι της και την αναγκάζει να ακολουθήσει διαδρομές που η ίδια δεν θα επέλεγε. Ο φόβος και η αγωνία παίρνουν τη θέση της χαράς και της ανακάλυψης. Όμως, κάθε πρόβλημα φέρνει μαζί του ένα δώρο. Όσο πιο μεγάλο το πρόβλημα τόσο πιο μεγάλο το δώρο.

Ο Θίασος:
Η ομάδα ΦύΡδηΝ ΜΙγΔηΝ αποτελείται  από τη Ζωή Βλάσση και τη Νατάσσα Ταπάκη. Είναι  απόφοιτες του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.  με σπουδές στη Real Escuela Superior de Arte Dramatico της Μαδρίτης. Συνεργάζονται καλλιτεχνικά από το 2003.
Με το κουκλοθέατρο ασχολούνται από το 2007. Μαθήτευσαν  δίπλα στο Στάθη Μαρκόπουλο και τον Χρήστο Αυτσίδη. Τον φετινό Οκτώβρη, πήραν μέρος στο διεθνές φεστιβάλ κουκλοθέατρου της Παλαιστίνης, ενώ έχουν συμμετάσχει και σε άλλα διεθνή φεστιβάλ.

Παράσταση 2η: “Φασουλής”
 
 
Ο Θίασος:
Το κουκλοθέατρο Αντάρα δημιουργήθηκε από τον  Άγγελο Ρωμαντζή το 2006. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων του ΤΕΙ Πειραιά όπου και πραγματοποίησε διπλωματική εργασία με θέμα ‘Μηχανικό σύστημα ελέγχου κίνησης μαριονέτας μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή με χρήση μικροελεγκτή. Παρακολούθησε το 2004-2005 το εργαστήρι κουκλοθεάτρου  “Αγιούσαγια!” του Στάθη Μαρκόπουλου. Από τότε δίνει παραστάσεις στους δρόμους της Ελλάδας και του εξωτερικού καθώς και σε άλλους χώρους. Συμμετείχε το 2009 στο διεθνές φεστιβάλ κουκλοθεάτρου στο Κιλκίς. Εχεί συνεργαστεί με τον Στάθη Μαρκόπουλο (κατασκευή κούκλας, σκηνικών και εμψύχωση κούκλας) στις παραγωγές: «Το ακκορντεόν του Αι βασίλη» για την χριστουγεννιάτική συναυλία της ΕΡΤ στο μέγαρο μουσικής και για την παράσταση κουκλοθεάτρου  ‘Πετροτσουλούφης’. Είναι μέλος του διοικιτικού συμβουλίου του ελληνικού κέντρου κουκλοθεάτρου – Unima hellas. Εχει παρακολουθήσει μαθήματα ασπρόμαυρης φωτογραφίας στα σεμινάρια που διοργάνωνε ο δήμος βύρωνα το 2003.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Παράσταση 1η: Φλοξ το Κουτί και τα Σύννεφα
Διάρκεια: 40′
Είδος: Επιτραπέζια Κούκλα
Ηλικίες Θεατών: Από 3 ετών- Ενήλικες
Παράσταση 2η: “Φασουλής”
Διάρκεια: 20′
Είδος: Γαντόκουκλα

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
Κανονικό: 10€

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Παράσταση 1η: Φλοξ το Κουτί και τα Σύννεφα
Σύλληψη- Εμψύχωση: Ζωή Βλάσση, Νατάσσα Ταπάκη
Παράσταση 2η: Φασουλής
Σύλληψη- Εμψύχωση: Άγγελος Ρωμαντζής