Ένα στέκι συνάντησης κουκλών και ανθρώπων όπου εναλλασσόμενες παραστάσεις από διαφορετικούς θιάσους κάθε φορά, δίνουν τη δυνατότητα στο αθηναϊκό, αυτή τη φορά και ενήλικο, κοινό να έρθει σε στενή επαφή με την μοναδική αυτή μορφή τέχνης της εμψύχωσης και του ονείρου.
Το Ελληνικό Κέντρο της Διεθνούς Ένωσης Κουκλοθεάτρου (UNIMA), σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (ΙΜΚ), διοργανώνουν: «Βραδιές Κουκλοθέατρου» κάθε Πέμπτη στις 22:00 από τις 18 Φεβρουαρίου έως 25 Μαρτίου 2010 στην αίθουσα Black Box του ΙΜΚ.
Οι παραστάσεις:

Το Όνειρο του Γέρο Ταρκάν
Μια παράσταση που μας επιτρέπει να κρυφοκοιτάξουμε στη ζωή και τις συνήθειες ενός σοφού ανθρώπου που έχει ξεχαστεί ανάμεσα στα παλιά του βιβλία. Ξεφυλλίζοντας τις κιτρινισμένες σελίδες που του επιφυλάσσουν κρυμμένες εκπλήξεις παρασύρεται μακριά από τον χώρο και τον χρόνο.
Μια παράσταση αφιερωμένη στην δύναμη και την μαγεία των βιβλίων καθώς και στους αναγνώστες που «ταξιδεύουν» μαζί τους.

Το Κάδρο
Μέσα στο κάδρο μια φιγούρα κολυμπάει στο σκοτάδι. Το ορθογώνιο πλαίσιο είναι το «όριο» του κόσμου της, μέχρι που… κάτι την κάνει να ξεπεράσει τους φόβους της και να ανακαλύψει ότι της έλειπε.
Ατμοσφαιρικές εικόνες που ζωντανεύουν από την κίνηση και την μουσική.

Ο Θίασος:
Η ομάδα ιδρύθηκε το 2003 μέσα από το εργαστήρι του Σ. Μαρκόπουλου από τις  κουκλοπαίκτριες Βάσω Γιαρένη και Ηρώ Θεοδώρου. Από τότε έχει σαν μόνιμη έδρα το εργαστήριο Κουκλοθεάτρου «Κοκου-Μουκλό». Μέχρι σήμερα έχει ανεβάσει επτά παιδικές παραστάσεις και δύο παραστάσεις για ενήλικες. Το εργαστήριο έχει συνεχή παρουσία από το 2003 στο χώρο του κουκλοθέατρου δίνοντας παραστάσεις σε μόνιμη βάση στο κουκλοθέατρο Κοκου-Μουκλό καθώς και σε σχολεία, θέατρα, φεστιβάλ, ενώ τους θερινούς μήνες περιοδεύει σε Δήμους όλης της Ελλάδας. Στο πέρασμα του χρόνου η ομάδα έχει συνεργαστεί με αξιόλογους μουσικούς, φωτιστές, ηθοποιούς, σκηνογράφους,  ενδυματολόγους, συγγραφείς κ.ά. Στόχο της αποτελεί, μέσα από τη συνεργασία με άλλες τέχνες και καλλιτέχνες, η ομάδα να εξελίσσεται εκφραστικά, τεχνικά και αισθητικά. Είναι ενεργό μέλος του Ελληνικού Κέντρου της Διεθνούς Ένωσης Κούκλας UNIMA, (Union Internationale de la Marionnette)

“Νηματζόρε”
Στο μικρό το ταβερνάκι ο Σταύρος με τις διπλοπενιές του και η Μαριλένα με το χορό της, αναβιώνουν παλιές και καλές εποχές. Δύο μαριονέττες με κέφι ζωντανεύουν …. την καρδιά μας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Παράσταση 1η: Το όνειρο του Γέρο Ταρκάν
Διάρκεια: 15′
Είδος: Μαριονέτα και κούκλα άμεσου χειρισμού
Παράσταση 2η: Το Κάδρο
Διάρκεια: 15′
Είδος: Κούκλα αντικείμενο με χειρισμό από απόσταση
Παράσταση 3η: “Νηματζόρε”

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
10€

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Παράσταση 1η: Το όνειρο του Γέρο Ταρκάν
Σκηνοθεσία – κατασκευή κούκλας: Ηρώ Θεοδώρου
Χειρισμός: Ομάδα Κοκου-Μουκλό
Επιμέλεια: Στάθης Μαρκόπουλος
Παράσταση 2η: Το Κάδρο
Σκηνοθεσία – κατασκευή κούκλας: Βάσω Γιαρένη
Χειρισμός: Ομάδα Κοκου-Μουκλό
Επιμέλεια: Στάθης Μαρκόπουλος
Μουσική Επιμέλεια “Κολάζ” από Ηλεκτρονική Μουσική: Μάρκος Μανουσογιαννάκης
Παράσταση 3η: “Νηματζόρε”
Σύλληψη- Εμψύχωση: Σταυριάννα Κουσκουβελάκου, Αλέξης Παπαχατζής