“Η Γενική Γραμμή. Το Παλιό και το Καινούριο” των Grigori Aleksandrov & Sergei Eisenstein (1929) – Σε μουσική επιμέλεια της ΕΛΕΝΗΣ ΜΗΤΣΙΑΚΗ
Σκηνοθέτης: Grigori Aleksandrov, Sergei M. Eisenstein
Συγγραφέας: Grigori Aleksandrov, Sergei M. Eisenstein
Ηθοποιοί: Marfa Lapkina, M. Ivanin
Αυτή η σχεδόν άγνωστη, αν και επαναστατική στις μεθόδους κινηματογράφησής της- ταινία των σοβιετικών σκηνοθετών Grigori Aleksandrov και Sergei M. Eisenstein εξιστορεί με συμβολικό και δραματοποιημένο τρόπο το έργο της νεοσύστατης σοβιετικής εξουσίας προς την κολεκτιβοποίηση της αγροτικής παραγωγής. Ένα χωριό της σοβιετικής επαρχίας στην πορεία του προς τη συλλογικότητα και την εκμηχάνιση κόντρα στις προλήψεις και την παλαιά καθεστηκυία τάξη των πραγμάτων.
—–
ΕΛΕΝΗ ΜΗΤΣΙΑΚΗ
Η Ελένη Μητσιάκη ξεκίνησε σπουδές πιάνου στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών. Πήρε το Δίπλωμα Πιάνου με ‘Aριστα Παμψηφεί από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα μελέτησε δίπλα στη Χρυσάνθη Τουρνάκη (Σχολή Marguerite Long, Παρίσι) γαλλική μουσική για πιάνο, ενώ με τον Igor Petrin (Ωδείο Tschaikovsky, Μόσχα) ασχολήθηκε συστηματικά με τη μελέτη Ρώσων συνθετών. Έλαβε ενεργά μέρος σε σεμινάρια-Masterclasses πιάνου στην Ελλάδα και στη Γερμανία με διεθνούς φήμης σολίστ (Alain Lefevre, Bruno Leonardo Gelber, Vitalis Margulis, Thomas Duis, Δόμνα Ευνουχίδου, Νέλλη Σεμιτέκολο, κ.α). Σπούδασε Μουσικολογία στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θες/νίκης και είναι πτυχιούχος ανώτερων θεωρητικών (πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας). Έχει εμφανιστεί ως σολίστ πιάνου και έχει δώσει συναυλίες μουσικής δωματίου στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας καθώς και στη Γερμανία. Τα τελευταία έντεκα χρόνια εργάζεται ως μουσικολόγος στη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ενώ πρόσφατα ανέλαβε τον συντονισμό της δημιουργίας και λειτουργίας του πρώτου νεανικού διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής. Διατέλεσε αρχισυντάκτρια του classicalmusic.gr και συντάκτρια των μουσικών περιοδικών Muzine, Sonik, Project Amoeba και Pepper, ενώ αρθογραφεί στα διαδικτυακά avopolis.gr. και movieworld.gr. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την προβολή της μουσικής για τον κινηματογράφο μέσω της ραδιοφωνικής της εκπομπής City Lights και της νέας ιστοσελίδας της kinetophone.com. Τέλος, δέχτηκε την τιμητική πρόταση να είναι μέλος του International Film Music Critics Association (IFMCA). Αυτή είναι η 3η της συμμετοχή στο Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ – Απαραίτητη η κράτηση θέσεων


