Η Δήμητρα Στασινοπούλου, σπουδαία φωτογράφος και φίλη, χρησιμοποίησε τις 43 μέρες της καραντίνας, αυτής της πρωτόγνωρης, περιοριστικής πραγματικότητας, για να φτιάξει το βιβλίο για τη Μικρά Ασία.

Μας το παραδίδει σήμερα, ημέρα των γενεθλίων της.

Οι Αρχαιολογικοί χώροι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της Ελληνικής ταυτότητας και συνδέουν το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον. Ο τόπος όλος μιλά γι’ αυτούς που δεν βρίσκονται πια εκεί. Γι’ αυτούς που, κάποτε, μεταμόρφωσαν την άγρια φύση, χρησιμοποιώντας την ευφυΐα τους, για να προσαρμοστούν στη μοναδικότητά της.

Όπως γράφει η ίδια:

«Χρησιμοποίησα τις 43 μέρες της καραντίνας, αυτής της πρωτόγνωρης, περιοριστικής πραγματικότητας, για να φτιάξω το βιβλίο για τη Μικρά Ασία –  Σήμερα είναι τα γενέθλιά μου, κλείνω τα 67 !  Είχα βάλει στόχο να το τελειώσω την 5η Μαίου και χαίρομαι πάρα πολύ που τα κατάφερα – ανέβασα το τελικό σήμερα τα ξημερώματα… Δεν έχω κουραστεί περισσότερο για κανένα απ` τα προηγούμενα, αλλά και χαρεί επίσης.  Επιθυμία μου είναι να μοιραστώ αυτά που είδα και που δεν αποτελούν παρά ένα μέρος της τεράστιας Ελληνικής παρουσίας. Να γνωρίσετε τόπους περισσότερο ή λιγότερο γνωστούς  με έντονη παρουσία Ελλήνων διαχρονικά, καθώς και μνημεία που έχουν διασωθεί μέχρι σήμερα, με κοινό χαρακτηριστικό τη θέση τους κατά μήκος της παράλιας ζώνης της Ανατολικής Μεσογείου. Δεν αποτελούν σίγουρα μια επιστημονική εργασία αλλά μια φωτογραφική αποτύπωση μιας ερασιτέχνη φωτογράφου.»

https://www.yumpu.com/xx/embed/view/07aFJx4w2rYp1CIT