Μικρός Πρίγκιπας – Κάρμεν Ρουγγέρη
ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2021-2022
ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
«Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ» του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ “Με τη ματιά της Κάρμεν Ρουγγέρη” & «πρωτότυπη μουσική του Στέφανου Κορκολή»
Από Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021
Η παιδική σκηνή ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ θα ανεβάσει φέτος στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, από την Κυριακή 17 Οκτωβρίου, την παράσταση «Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ», έργο, που όπως πάντα ψήφισαν τα ίδια τα παιδιά.
Το αριστούργημα, της παγκόσμιας λογοτεχνίας, που χρόνια τώρα μαγεύει μικρούς και μεγάλους, γίνεται παράσταση για όλη την οικογένεια σε κείμενο της Κάρμεν Ρουγγέρη και με σκηνοθεσία της Κάρμεν Ρουγγέρη και της Χριστίνας Κουλουμπή.
Τα κοστούμια, τα σκηνικά, οι προβολές, οι χορογραφίες είναι όλα, όπως πάντα, προσεγμένα στη λεπτομέρεια.
Την πρωτότυπη μουσική και τα τραγούδια εμπνεύστηκε και συνέθεσε ο Στέφανος Κορκολής, σε στίχους του Ανδρέα Κουλουμπή.
Μια παράσταση που σέβεται τον αρχικό δημιουργό και που έχει σκοπό να βγάλει στην επιφάνεια την ουσία του έργου. Μια παράσταση που εξελίσσεται και φωτίζεται με τέτοιο τρόπο ώστε να την καταλάβει ακόμα και ένα μικρό παιδί.
Με αίσθημα υπευθυνότητας και απόλυτη προτεραιότητα στην ασφάλεια των θεατών, των ηθοποιών και των τεχνικών μας, θα εφαρμόσουμε αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο, ώστε να παραμείνουμε όλοι υγιείς.
Να σημειώσουμε ότι στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης ο εξαερισμός γίνεται σύμφωνα με όλες τις ευρωπαϊκές και διεθνείς οδηγίες.
Λίγα λόγια για το έργο:
Το έργο γράφτηκε το 1943 και κυκλοφόρησε το 1948. Έχει μορφή παραμυθιού και η υπόθεσή του είναι φανταστική. Είναι η ιστορία ενός πιλότου που μετά από βλάβη του αεροπλάνου του, αναγκάζεται να προσγειωθεί στη Σαχάρα. Εκεί θα συναντήσει ένα μικρό αγόρι, τον ΜΙΚΡΟ ΠΡΙΓΚΙΠΑ, ο οποίος και θα του αφηγηθεί την ιστορία του. Θα του μιλήσει για τον πλανήτη του. Για τα ταξίδια του σε άλλους αστεροειδείς του διαστήματος. Για το λουλούδι του που τόσο αγαπάει, αλλά και για την φίλη του την αλεπού. Θα του μιλήσει ακόμα και για τους ανθρώπινους τύπους που γνώρισε κατά την διάρκεια του ταξιδιού του. Για τον βασιλιά που έδινε συνεχώς διαταγές. Για έναν ματαιόδοξο που ήθελε να τον χειροκροτούν και να τον θαυμάζουν. Για ένα μεθύστακα που ντρεπόταν γιατί έπινε. Για έναν επιχειρηματία που πίστευε πως όλα τ΄ αστέρια του ανήκουν. Για ένα φανοκόρο που δούλευε ασταμάτητα. Για ένα γεωγράφο, για ένα σταθμάρχη.
Από όλους αυτούς θα πάρει μαθήματα ζωής. Ενώ από τα λόγια της αλεπούς θα καταλάβει ότι: ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ, μόνο με την αγάπη δηλαδή, ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΛΑ. ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ.
Συντελεστές:
Κείμενο: Κάρμεν Ρουγγέρη
Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη – Χριστίνα Κουλουμπή
Σκηνικά – Κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή
Μουσική: Στέφανος Κορκολής
Στίχοι: Ανδρέας Κουλουμπής
Κίνηση – Χορογραφίες – Φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας
Sound design & video: Αντώνης Δελαπόρτας
Γραμματειακή Υποστήριξη: Ελένη Καρτάση
Υπεύθυνη γραφείου παραγωγής: Αγγελική Ματζουράνη
Διάρκεια παράστασης 80 λεπτά
Διανομή:
Παίζουν οι ηθοποιοί: Νεκτάριος Φαρμάκης, Αυγουστίνος Ρεμούνδος, Γιάννης Νικολάου, Δημήτρης Τσολάκης, Κωνσταντίνα Λιναρδάτου και Χριστίνα Κουλουμπή.
Περισσότερες πληροφορίες: www.karmenrouggeri.gr
Οι θεατές, συμπεριλαμβανομένων των ανηλίκων από δώδεκα (12) ετών και άνω, εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο:
[α] πιστοποιητικού εμβολιασμού
ή
[β] πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν συνδυαστικά χρειάζεται:
· αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας προς τα ανωτέρω υπό [α] και [β].
Τα ανωτέρω πιστοποιητικά, υπό [α] και [β], επιδεικνύονται είτε σε έγχαρτη μορφή (εκτυπωμένα), είτε ηλεκτρονικά μέσω της κινητής συσκευής του θεατή, τα οποία ο ιδιοκτήτης ή νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης (ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο) σαρώνει ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής του άρθρου 33 του ν. 4816/2021 (Α ́ 118) Covid Free GR.
Οι ανήλικοι θεατές έως και δεκαεπτά (17) ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test).
Οι αλλοδαποί που προέρχονται από τρίτη χώρα (εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης), θα πρέπει να προσκομίζουν τα ανωτέρω πιστοποιητικά σε έγχαρτη μορφή.