«Η Μουσική στον Κινηματογράφο» Εθνικό Ωδείο Νέας Σμύρνης

Σάββατο 28 Μαΐου 2022

στις 19.00

Θέατρο

Είσοδος Ελεύθερη

Ο κορυφαίος ηθοποιός του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου, Δημήτρης Χορν, είχε πει «Ό,τι δίνεις με την καρδιά δεν είναι ποτέ λίγο». Και αυτό ακριβώς συνέβη τόσο με τους σπουδαστές, όσο και με τους καθηγητές μας,  που θα συμμετέχουν στη φετινή εκδήλωση του Ωδείου, με θέμα «Η Μουσική στον Κινηματογράφο».

Σε αυτή την ανοιξιάτη βραδιά θα ακουστούν ορισμένες από τις γνωστότερες μελωδίες τόσο του ελληνικού, όσο και του ξένου κινηματογράφου, όπως το Τοπίο στην Ομίχλη, ο Harry Potter, η Μελωδία της Ευτυχίας, το Starwars, οι Αριστόγατες κ.α. Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν έργα Κύπριων δημιουργών ή έργα που σχετίζονται με την Κύπρο.

Συμμετέχουν μουσικά σύνολα με σπουδαστές και καθηγητές του ωδείου, τόσο από το κλασικό όσο και από το σύγχρονο τμήμα, καθώς και η παιδική και η μεικτή χορωδία του ωδείου.

Ιστορικό:

Το Εθνικό Ωδείο ιδρύθηκε το 1926 από το μουσουργό Μανώλη Καλομοίρη και μια ομάδα προσωπικοτήτων από τον ευρύτερο μουσικό και καλλιτεχνικό χώρο. Σκοπός του Εθνικού Ωδείου δεν ήταν μόνο η κατάρτιση μουσικών αλλά η προσέλκυση και καλλιέργεια νέου ακροατηρίου.

Το Εθνικό Ωδείο Νέας Σμύρνης ιδρύθηκε το 1974. Σύντομα έγινε ένας από τους σημαντικότερους εκπαιδευτικούς οργανισμούς μουσικής του τόπου μας και ταυτόχρονα ένας πολιτιστικός φορέας που πρωτοστατεί στην διοργάνωση ποικίλων πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Από το σχολικό έτος 2002 – 2003 λειτουργεί έχοντας τον συνθέτη Ανδρέα Αργυρού ως Καλλιτεχνικό Διευθυντή και ένα εκλεκτό επιτελείο μουσικοπαιδαγωγών. Από την αρχή της ιδρύσεως του, στέκεται στην πρώτη γραμμή της μουσικής εκπαίδευσης, επιδεικνύοντας ταυτόχρονα μια δυναμική παρουσία στη πολιτιστική ζωή του τόπου μας.

Πιστό στους στόχους και τα οράματα του ιδρυτή του, το Εθνικό Ωδείο Νέας Σμύρνης αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για την παροχή ποιοτικής μουσικής παιδείας για όλες τις ηλικίες και όλα τα είδη της μουσικής: κλασσική, παραδοσιακή, και σύγχρονη μουσική. Το Ωδείο οργανώνει επιμορφωτικά προγράμματα και σεμινάρια από διακεκριμένους Έλληνες και ξένους καθηγητές, μουσικές εκδηλώσεις από καθηγητές και σπουδαστές του Ωδείου.