Ζωντανή δημοπρασία του Οίκου Δημοπρασιών Loudos Auctions

Το απόγευμα του Σαββάτου 4 Δεκεμβρίου στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη ζωντανή δημοπρασία του Οίκου Δημοπρασιών Loudos Auctions στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη.

Μετά από 3 επιτυχημένες ζωντανές δημοπρασίες μέσω διαδικτύου (live & online auctions) κατα την COVID εποχή, ο Θάνος Λούδος προσκαλεί το φιλότεχνο κοινό της Αθήνας να παρακολουθήσει και να συμμετέχει στη δημοπρασία που περιλαμβάνει τρεις κατηγορίες και μοναδικά έργα για να εμπλουτίσουν οι συλλέκτες τις συλλογές τους, επιπλέον ευκαιρίες και προτάσεις για τη δημιουργία νέων συλλογών.

Η πρώτη κατηγορία περιλαμβάνει έργα μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης.

Ξεχωρίζουν έργα των: Τάκις, Αλέκος Φασιανός, Σοφία Βάρη, Σπύρος Βασιλείου, Χρύσα, Γεράσιμος Σκλάβος, Θάνος Τσίγκος, Μιχάλης Μιχαηλίδης, Πάνος Φειδάκης, Jean Xceron, Γιάννης Ψυχοπάιδης, Γιάννης Κόττης, Γιώργος Μαυροϊδης, Γιώργος Ζογγολόπουλος, Παύλος Σάμιος, Άγγελος Γιαλλινάς, Στέφανος Λάντσας, Σπυρίδων Σκαρβέλης, Λουκάς Γεραλής, Γεώργος Κοσμαδόπουλος κα.

Lot 27: Άγγελος Γιαλλινάς, Παρθενώνας, υδατογραφία σε χαρτί, 39 x 74 εκ.

Εκτίμηση: 4,500-6,000€

Lot 1: Γεώργιος Κοσμαδόπουλος, Τοπίο, 1954, λάδι σε ξύλο, 54 x 45 εκ.

Εκτίμηση: 300-600€

Lot 9: Jean Xceron, Abstract, 1962, μικτή τεχνική σε χαρτί, 55 x 75 εκ. Προέλευση: Doyle Auction, New York, Lot 105, November 2, 2011.

Εκτίμηση: 800-1200€

Επιπλέον θα προταθούν έργα ξένων καλλιτεχνών που βλέπουμε σε σημαντικές γκαλερί του εξωτερικού όπως το «The Creatures of Manitoba, Canada» του Marcel Dzama με προέλευση τη γκαλερί David Zwirner, δύο έργα του Devin Troy Strother, ένα έργο του Ουκρανού Maxim Mamsikov καθώς και 2 έργα του Andrei Ender με προέλευση την περίφημη συλλογή Γ. Κωστάκη.

Lot 51: Devin Troy Strother, untitled, 2018, Acrylic paint, caulking, cut water color paper, oil paint and pencil on paper, 30,5 x 23 cm.

Εκτίμηση: 1,500-2,000€

Η δεύτερη κατηγορία περιλαμβάνει επώνυμα ρολόγια χειρός και κοσμήματα

Εξερευνήστε μεταξύ άλλων τα 3 Rolex με όλα τα συνοδευτικά έγγραφα που προτείνονται στην πιο ελκυστική τιμή της αγοράς, κοσμήματα Ηλία Λαλαούνη καθώς και μια συλλογή με δεκάδες vintage χρυσά κοσμήματα ομαδοποιημένα σε 43 lots, ελεγμένα απο τους ειδικούς μας με πραγματικά πολύ χαμηλές τιμές εκκίνησης.

Lot 63: Rolex Oyster Perpetual Date, Automatic, Stainless Steel, 34mm, Model: 15200.

Το ρολόι αγοράστηκε το 2009 απο Ελληνικό κατάστημα και φέρει όλα τα συνοδευτικά έγγραφα καθώς και κουτί.

Εκτίμηση: 4,500-6,000€

Lot 73: Lot κοσμημάτων, ζευγάρι σκουλαρίκια και κρεμαστό, χρυσός 18 καρατίων, τουρμαλίνα και σμαράγδια, συνολικό βάρος 29 γρ.

Εκτίμηση: 800-1,200€

Lot 102: Χρυσός 14 καρατίων: Σκουλαρίκια με γρανάδα και δαχτυλίδι Mikimoto.

Μέγεθος δαχτυλιδιού: 54, συνολικό βάρος λαχνού: 9,8 γρ.

Εκτίμηση: 200-300€

Η τρίτη κατηγορία περιλαμβάνει Φιλελληνικά, Οθωμανικά και Ασιατικά σπάνια αντικείμενα. Δε θα μπορούσε να λείπει η συγκεκριμένη κατηγορία απο τη δημοπρασία μας, γιορτάζοντας τα 200 χρόνια απο την Ελληνική Επανάσταση παρουσιάζουμε αντικείμενα με Φιλελληνικό ενδιαφέρον, ξεχωρίζει το lot 121, ένα μπαστούνι που χρονολογείται γύρω στο 1830 με ξυλόγλυπτη προτομή του Κωνσταντίνου Κανάρη, συνολικού μήκους 77 εκ. με εκτίμηση 1,000-2,000€.

Επιπλέον, απευθυνόμαστε στην διεθνή αγορά, αναζητούμε και προτείνουμε αντικείμενα με Οθωμανικό και Ασιατικό ενδιαφέρον, στα οποία συνήθως γίνεται πόλεμος προσφορών απο τους ενδιαφερόμενους αγοραστές μας στο εξωτερικό.

Lot 118: Ζευγάρι Οθωμανών Εραστών, Γαλλικό ρολόι, β’ τέταρτο 19ου αιώνα, πορσελάνη στυλ Jacob- Petit.

44 cm (ύψος) x 26 cm (πλάτος) x 13 cm (βάθος).

Εκτίμηση: 1,300-1,800€

Lot 151: Χειροποίητο κέντημα, Κίνα τέλη Δυναστείας Τσινγκ.

52 x 37 εκ. (διάσταση χωρίς την κορνίζα).

Εκτίμηση: 100-200€

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος και χαρούμενος που προτείνω σωστά έργα τέχνης στις σωστές τιμές σε Έλληνες και ξένους συλλέκτες. Δηλώνω επίσης οτι θέλω να έρθω σε επαφή με νέους που θέλουν να γνωρίσουν τον συναρπαστικό κόσμο της συλλογής έργων τέχνης και αντικών αλλά δεν ξέρουν πώς να ξεκινήσουν, είμαι εδώ για να τους καθοδηγήσω. Όταν είχα προσκληθεί στο Διεθνές Συνέδριο οίκων δημοπρασιών του Invaluable στο Παρίσι, πριν σχεδόν 2 έτη, μου είχαν πει πως ήμουν, και είμαι πιθανότατα ακόμη, ο νεότερος δημοπράτης στην Ευρώπη, οπότε θέλω να χτίσουμε σχέσεις με διάρκεια και εμπιστοσύνη και να προχωρήσουμε μαζί σε αυτό το ταξίδι.

Για τα κοσμήματα, το μόνο που έχω να τονίσω είναι πως ένα κόσμημα ποτέ δεν είναι αρκετό! Ελπίζω οι κυρίες και οι κύριοι να διαβάσουν προσεκτικά τις περιγραφές, τα υλικά, το βάρος και είμαι σίγουρος ότι θα καταλάβουν τις μοναδικές τιμές που προτείνονται, οι οποίες είναι τουλάχιστον 5 φορές χαμηλότερες από όσο θα τα αγόραζε κάποιος από ένα κοσμηματοπωλείο.»

-Θάνος Λούδος

Εξερευνήστε το σύνολο των αντικειμένων της δημοπρασίας και τις πληροφορίες στο website του Οικου Δημοπρασιών κάνοντας κλίκ εδώ.

Κατεβάστε τον κατάλογο σε μορφή PDF.

Λόγω των συνθηκών η έκθεση των αντικειμένων της δημοπρασίας θα πραγματοποιηθεί με ραντεβού στα γραφεία του Οίκου Δημοπρασιών, Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου 12, 11635, Αθήνα. Παρακαλώ σημειώστε ότι τα αντικείμενα (εκτός απο τα κοσμήματα και τα ρολόγια) δε θα βρίσκονται στο χώρο της δημοπρασίας και για αυτό προτείνουμε οι ενδιαφερόμενοι που θα ήθελαν να τα έχουν εξετάσει από κοντά νωρίτερα.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κάνετε δωρεάν κράτηση θέσεων για την ημέρα της δημοπρασίας αλλά και να κλείσετε ραντεβού για την εξέταση των αντικειμένων, μέσω email στο info@loudos.gr ή τηλεφωνικά στο 211 119 6126.

Τρόποι συμμετοχής

Προσφέρουμε τη δυνατότητα παρακολούθησης της ζωντανής ροής της δημοπρασίας με ταυτόχρονη συμμετοχή ζωντανά μέσω διαδικτύου για όσους δεν καταφέρουν να βρίσκονται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου (εγγραφές δημοπρασίας 17:00, έναρξη 18:00). Επίσης, παρέχουμε τη δυνατότητα γραπτής ή τηλεφωνικής συμμετοχής αλλά και online συμμετοχής, καταθέτοντας το μέγιστο χτύπημα για το κάθε αντικείμενο μέσω του loudos.gr, οποιαδήποτε στιγμή πριν την έναρξη της δημοπρασίας.

Σχετικά με τον Οίκο Δημοπρασιών Loudos Auctions

Ο Οίκος Δημοπρασιών Loudos Auctions εξειδικεύεται σε έργα τέχνης, αντίκες, κοσμήματα, ρολόγια, βιβλία, αντικείμενα design και σπάνια οθωμανικά, φιλελληνικά και ασιατικά αντικείμενα. Είμαστε ο μοναδικός Οίκος Δημοπρασιών στην Ελλάδα με γραφεία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, η παρουσία μας στις δύο πόλεις μας δίνει τη δυνατότητα να σας παρέχουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες καθώς και να παραλαμβάνουμε και να παραδίδουμε έργα τέχνης και αντικείμενα και στις δύο τοποθεσίες μας. Εκτός από τη φυσική μας παρουσία, έχουμε μια ολοκληρωμένη και πολύ καλά εξοπλισμένη διαδικτυακή

παρουσία, χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για τις δημοπρασίες, προσεγγίζοντας ευρύ φάσμα πελατών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στόχος μας είναι να σας παρέχουμε την απόλυτη εμπειρία δημοπρασίας είτε είστε συλλέκτης, πωλητής ή κάποιος που απλά ενδιαφέρεται για τις δημοπρασίες.