Εκδήλωση από την «ΠΥΞΙΔΑ» ΑΜΚΕ εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας (10 Οκτωβρίου) & Προβολή της ιταλικής ταινίας «SI PUO FARE» («Μπορεί να γίνει..»)

Εκδήλωση από την «ΠΥΞΙΔΑ» ΑΜΚΕ εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας (10 Οκτωβρίου) & Προβολή της ιταλικής ταινίας «SI PUO FARE» («Μπορεί να γίνει..»)

Μέσα στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα ψυχικής υγείας, η «ΠΥΞΙΔΑ» Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ξεκινά κύκλο εκδηλώσεων με αρχή την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 17:00-21:00, εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας (10 Οκτωβρίου), στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206 Ταύρος).

Στην διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί η ιταλική ταινία «SI PUO FARE» («Μπορεί να γίνει…»). Μετά το τέλος της προβολής θα γίνει βράβευση των χορηγών που στηρίζουν τον Φορέα μας.

———————————–
Σημείωση: Η «ΠΥΞΙΔΑ» είναι ένας φορέας ψυχικής και κοινωνικής υποστήριξης με στόχο την στήριξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων που ιδρύθηκε το 2005 και έχει έδρα στο Πειραιά. Έχει την νομική μορφή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας. Είναι πιστοποιημένος με «Πιστοποίηση Διαχειριστικής Επάρκειας Τύπου Β΄» από την Ειδική Υπηρεσία Τομέα Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης όπου σε συνδυασμό με την εμπειρία του μπορεί να αναπτύξει νέες δράσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Από το 2006 στηρίζει τη Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα, συμμετέχοντας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υγεία- Πρόνοια 2000-2006» – «ΨΥΧΑΡΓΩΣ» Β΄ Φάση, δημιουργώντας και λειτουργώντας υπό πρότυπη μορφή διαχείρισης το Οικοτροφείο «ΘΑΡΑΠΑΥΣΗ» στον Πειραιά το οποίο εποπτεύεται από την Δ/νση Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας & Κοιν. Αλληλεγγύης. Ενώ το 2012 ξεκινήσαμε την λειτουργία ενός Προστατευόμενου Διαμερίσματος το οποίο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, Επ. Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού 2007-2013».

Στις Μονάδες μας φιλοξενούνται ψυχογηριατρικοί ασθενείς, οι οποίοι δίνουν καθημερινά αγώνες για την επανένταξή τους στην κοινωνία ερχόμενοι αντιμέτωποι με εμπόδια που είναι ευάριθμα και πολύπλοκα. Το κοινωνικό στίγμα είναι ένα από τα κύρια εμπόδια που συνοδεύει την ψυχική ασθένεια σήμερα. Η ανάγκη καταπολέμησης του είναι επιτακτική και σ’ αυτό χρειαζόμαστε τη συμβολή όλων εάν η κοινωνία στην οποία ζούμε θέλει να ονομάζεται δίκαιη, ανθρωπιστική και ευνομούμενη.

Στα πλαίσια αυτά, πραγματοποιούμε συνεχώς δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης

Για την ΠΥΞΙΔΑ ΑΜΚΕ
Ο Πρόεδρος
Νόμιμος Εκπρόσωπος & Διαχειριστής
Σιάτρας Γεώργιος

Ώρα προσέλευσης 17:00, διάρκεια προβολής 17:30-19:00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ – Απαραίτητη η κράτηση θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες – Κρατήσεις θέσεων στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) και τηλεφωνικά 210 3418579,

Δευ – Παρ 11:00 – 14:00

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει και θα μας γεμίσει δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας.