ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ – GAME CHANGERS GENERATION WE

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ – GAME CHANGERS GENERATION WE

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα

H Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας (ΠΕΕ) (http://www.unleashingideas.org/), πραγματοποιείται κάθε Νοέμβριο σε 120 και πλέον χώρες κινητοποιώντας πάνω από 24.000 οργανισμούς-εταίρους και γίνεται η αφορμή για τη διοργάνωση σχεδόν 34.000 δραστηριοτήτων που εμπλέκουν άμεσα περισσότερους από 7 εκατομμύρια ανθρώπους.

Οικοδεσπότης στην Ελλάδα της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας – που πρόκειται να λάβει χώρα το διάστημα 12 – 25 Νοεμβρίου 2012 – είναι η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών Ελλάδος (Ο.Ε.Σ.Υ.Ν.Ε.), ενώ διοργανωτής είναι η εταιρία Ολικής Επικοινωνίας MSCOMM.

Μερικοί μόνο από τους διάσημους υποστηρικτές της ΠΕΕ είναι σημαντικές μορφές της παγκόσμιας πολιτικοοικονομικής σκηνής όπως οι Barack Obama (Πρόεδρος των ΗΠΑ), Πρίγκιπας Κάρολος (του ΗΒ), Yukio Hatoyama (Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας), Michael Dell (Dell Inc), Richard Branson (Virgin Group) και Muhammad Yunus (Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 2006).

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας μπορεί να αποτελέσει μια νησίδα αισιοδοξίας και έμπνευσης για τους νέους. Στόχος της, σημειολογικός και ουσιαστικός, είναι να φέρει κοντά 3 «γενιές» επιχειρείν – τους θεσμικούς, τους ανερχόμενους και τους νέους ή δυνητικούς και την κυβέρνηση, για να σηματοδοτήσει μια νέα εποχή για την Ελλάδα, μία εποχή όπου απαιτούνται νέες συλλογικότητες για την δημιουργία ενός περιβάλλοντος που θα κρατήσει τους νέους στην χώρα και θα δημιουργήσει ουσιαστικές ευκαιρίες για ανάπτυξη.

Στα πλαίσια της ΠΕΕ, διοργανώνονται εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με την βοήθεια τοπικών αρχών, επιχειρηματιών και φορέων, με αιχμή του δόρατος μία τριήμερη εκδήλωση στην Αθήνα, 14 έως 16 Νοεμβρίου.

Στις 14 Νοεμβρίου (18:00-21:00) σημαντικοί εκπρόσωποι της κοινωνικής και πολιτικής ζωής θα ανοίξουν τις εργασίες του τριήμερου συνεδρίου στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής, μιλώντας για τις θεσμικές και πρακτικές παρεμβάσεις που πρέπει να λάβουν χώρα προκειμένου να ενισχυθεί η νεανική επιχειρηματικότητα, να σταματήσει η μετανάστευση μυαλών και να περιοριστεί η διαρκώς αυξανόμενη ανεργία.

Στις 15 Νοεμβρίου (13:00-21:00), στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, πρωτοπόροι επιχειρηματίες και οραματιστές, – άνθρωποι που αλλάζουν τους όρους του παιχνιδιού – «Game Changers» από τις Η.Π.Α, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, δίνουν το «παρών» για να μοιραστούν μαζί μας τις επιχειρηματικές τους ιδέες και πώς τις μετέτρεψαν σε επιτυχημένες ανερχόμενες εταιρίες, δημιουργώντας μοναδικές ευκαιρίες δικτύωσης.

Το Συνέδριο κορυφώνεται στις 16 Νοεμβρίου (17:00-21:30) στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με το Διαγωνισμό «Get in the Ring: Μάχη Επενδύσεων στην Ελλάδα», στον οποίο 10 νεοϊδρυθείσες επιχειρήσεις (start-ups) διαγωνίζονται μπροστά σε κριτές και «ζωντανό» ακροατήριο διεκδικώντας 10.000 – και άλλα βραβεία.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν και τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας που διεξήγαγε η Ο.Ε.Σ.Υ.Ν.Ε. σε συνεργασία με το Kauffmann Foundation και το Μonitor Group για το νεανικό επιχειρείν, εστιάζοντας και σε μια εις βάθος ανάλυση για την Ελλάδα.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
GAME CHANGERS GENERATION WE

15 & 16 Νοεμβρίου
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας διοργανώνεται στην Ελλάδα από το 2007 με σκοπό την προώθηση της επιχειρηματικότητας των νέων, δημιουργώντας ένα διάλογο δικτύωσης πέρα από τα σύνορα της χώρας. Φέτος η εκδήλωση έχει επεκτείνει το εύρος της υιοθετώντας τον διεθνή τίτλο “Game Changers Generation We”.

Game Changers: τα άτομα, οι οραματιστές, που με καινοτόμο πνεύμα αναπτύσσουν δημιουργικά μια ιδέα, η οποία αλλάζει τον τρόπο που αντιμετωπίζεται ή γίνεται κάτι.

Generation We: η γενιά της χιλιετίας, η οποία χρησιμοποιεί το διαδίκτυο και την κοινωνική δικτύωση, για να δώσει τη δυνατότητα και τον κατάλληλο εξοπλισμό σε κάθε άτομο, τα ψηφιακά δηλαδή και ψυχικά εργαλεία, ώστε να γίνει επιτυχημένος επιχειρηματίας και λύτης προβλημάτων, ενώ παράλληλα να ενεργεί ως υπεύθυνος πολίτης στην παγκόσμια κοινότητα.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν προσκληθεί διεθνείς Game Changers και επιτυχημένοι επιχειρηματίες, ως ομιλητές, με στόχο να εμπνεύσουν, να κινητοποιήσουν και να δικτυώσουν τους νέους στην Ελλάδα. Επιπλέον, για πρώτη φορά, η Ελλάδα θα λάβει μέρος στον παγκόσμιο διαγωνισμό “Get In The Ring”, μια μάχη με στόχο την εξασφάλιση επενδύσεων, όπου διάφορες ελληνικές νεοϊδρυθείσες επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν παρουσιάζοντας τις καινοτόμες ιδέες και τις νεοσύστατες επιχειρήσεις τους, μπροστά σε κριτές και ένα ζωντανό ακροατήριο, διεκδικώντας έτσι μια πιθανή επένδυση σε αυτές.

Οι θεματικές ενότητες της εκδήλωσης είναι οι εξής:

15 Νοεμβρίου – Game Changeres Talks
– Εμπνέοντας και ενδυναμώνοντας τους νέους
– Αντιλαμβάνοντας την εκπαίδευση σήμερα
– Νέοι τρόποι για κληρονομιά branding
– Καινοτομίες στην Ενέργεια και στους Φυσικούς πόρους

16 Νοεμβρίου – Το Ελληνικό Get in The Ring
Οι εταιρείες που θα διαγωνιστούν για τα 10.000 ευρώ είναι οι εξής:
•    Sharemy3G
•    ITisART
•    Doctoranytime.gr
•    Gnostix
•    Parking Defenders
•    LightBuzz
•    Eleia – Born Where It All Began
•    BIOTICA+
•    Dealingers.com
•    City Of Errors

Σε μια εποχή που όλα μοιάζουνε αδύνατα, η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας έρχεται να ανατρέψει τους όρους του παιχνιδιού.

Το πρώτο βραβείο των 10.000 ευρώ δίνεται από το “CCC”
(Consolidated Contractors Company, www.ccc.gr).

15 Νοεμβρίου GAME CHANGERS TALKS
16 Νοεμβρίου ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ GET IN THE RING

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος.

GET IN THE RING awards : http://www.gitr.nl/awards/

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα παρακάτω links:
https://www.facebook.com/gewgreece
http://gr.unleashingideas.org/
www.gewgreece.org

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε:

MSCOMM
Τζίνα Ζορμπά, zorba@mscommgroup.com
Κωστής Σβύρος, svyros@mscommgroup.com
τηλ.:210 7236217

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

10€ ανά ημέρα – Γενική Είσοδος

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ