Μία παράστασητου Αμφίδρομου Χοροθεάτρου

της Έλενας Χριστοδουλίδου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Σπίτι της Κύπρου, στο πλαίσιο των καινοτόμων δράσεων του, θεσμοθετεί την παρουσίαση, κάθε χρόνο, ενός καταξιωμένου Κύπριου χορογράφου.
Φέτος, την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019, στις 20:30, θα παρουσιαστεί στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206 στον Ταύρο, το χορογραφικό έργο ΑΛΟΓΑ, μία παράσταση του Αμφίδρομου Χοροθεάτρου της Έλενας Χριστοδουλίδου, το οποίο επιλέγηκε και χορηγήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας Κύπρου στο πλαίσιο του προγράμματος Τερψιχόρη για την ανάπτυξη και προώθηση του σύγχρονου χορού.

Χαιρετισμό θα απευθύνει η Μορφωτική Σύμβουλος της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας δρ Νάντια Στυλιανού.


ΑΛΟΓΑ: Η γλώσσα των αλόγων σφιχταγκαλιασμένη με την αρχετυπική της ανθρώπινης ύπαρξης γλώσσα του χορού, σε όλους τους δυνατούς μεταξύ τους συνδυασμούς.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Ιδέα/Χορογραφία Έλενα Χριστοδουλίδου | Επί σκηνής: Αδωνις Κυριακίδης, Ρεγγίνα Μαρκίδου, Γιάννης Οικονομίδης, Στέφανη Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνος Παπαμεθοδίου, Ήβη Χατζηβασιλείου | Μουσική: Χριστίνα Γεωργίου | Φωτισμός: Σεσίλια Τσελεπίδου | Κοστούμια: Λάκης Γενεθλής | Mάσκες: Mάρθα Φωκά | Οργάνωση παραγωγής: Mάρκος Γραμματικόπουλος.
Trailer: https://vimeo.com/330235289
Όπως σημειώνει η χορογράφος Έλενα Χριστοδουλίδου: Είτε υπάρχει είτε δεν υπάρχει ένας λόγος για τα πάντα… Είμαστε από την ανθρώπινη φύση μας υποχρεωμένοι διαρκώς να τον αναζητούμε. Εκκινώντας από το “άλογο”, το άνευ λόγου. Σε μια πορεία/κούρσα αναζήτησης του ίδιου της του λόγου… Σε μια διαδρομή γεμάτη προκλήσεις… Η Ήβη, η Στέφανη, ο Γιάννης και η Ρεγγίνα, με χορευτικές σπουδές στον κλασικό και σύγχρονο χορό. Ο Κωνσταντίνος (Chamba) και ο Άδωνις (Lee) με χορευτικές σπουδές στο street dance. Σε αυτό το χορογραφικό έργο παντρέψαμε τελείως διαφορετικές συνήθειες και νοοτροπίες, ανακαλύψαμε όλοι μαζί για πολλοστή φορά σαν να ήταν η πρώτη μας φορά πόσο μπορεί το σώμα να ξεπεράσει τα όρια του και τις ζώνες ευκολίας! Δίνοντας σημασία αποκλειστικά και μόνο στις αισθήσεις, στις σχέσεις των σωμάτων, σε αυτό που πράγματι τα κινεί, στο νοερό σημείο από όπου η κίνηση μπορεί απελευθερωτικά να εξελίσσεται. Να εξελίσσεται και να δραπετεύει από τα συμβατικά της όρια, από τις άκρες των χεριών ή των ποδιών, για να διαχυθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερα νοερά σημεία μέσα στον χώρο…


Είσοδος ελεύθερη.

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότηταςΚρατήσεις θέσεων στα ταμεία του Ιδρύματος, Πειραιώς 206, 177 78 Ταύρος και τηλεφωνικά 210 3418579 (Δευτέρα – Παρασκευή 11:00 – 14:00).
Η παράσταση πραγματοποιείται με η στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.