Άνθος του γιαλού του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

«’Ανθος του Γιαλού»

 Μια μουσικοθεατρική προσέγγιση του διηγήματος

του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

ANTHOS POSTER principal  

22, 23 & 28, 29, 30 Μαρτίου

στις 21:00  

 

Πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις υφαίνουν γύρω από το αριστουργηματικό διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη ένα μουσικό καμβά σε μια μουσικοθεατρική προσέγγιση του «Άνθους του Γιαλού».

Η Γωγώ Ξαγορά και η Ήβη Παπαθανασίου από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, συμπράττουν με τη Φωτεινή Παπαδόδημα και με τον Γιώργο Παλαμιώτη ακολουθώντας τον ρυθμό του Παπαδιαμαντικού λόγου.

Το «Άνθος του γιαλού» είναι  ένα μικρό διαμάντι, ένα μαγευτικό ηχογράφημα λέξεων που το συνθέτουν οι παφλασμοί κάτω από τα κουπιά των «ελαφροΐσκιωτων» ταξιδευτών, οι ανάσες τους, τα νυχτοπούλια που σκίζουν τον αέρα και ο χτύπος της καρδιάς τους, που νοερά συντροφεύει τον αναγνώστη.

Οι ελαφροΐσκιωτοι κωπηλάτες πασχίζουν να φτάσουν ένα άυλο φως, άγνωστης προέλευσης που εμφανίζεται κάθε νύχτα στο βάθος του ορίζοντα, έξω από το λιμάνι.

«Ακολουθώντας το ρυθμό της λέξης και της ανάσας του Α. Παπαδιαμάντη», γράφουν οι συντελεστές της παράστασης, «θα κωπηλατήσουμε κι εμείς γιατί “ …Ένα λουλουδάκι αόρατο, μοσχομυρισμένο, φύτρωσε ανάμεσα στους δύο αυτούς βράχους, οπού το λεν Άνθος του γιαλού, αλλά μάτι δεν το βλέπει. “».

 

Μουσική σύνθεση – Σύλληψη: Φωτεινή Παπαδόδημα

Ζωγραφιές: Γιώργος Κόρδης

 

Γωγώ Ξαγαρά: Άρπα – ερμηνεία

Ήβη Παπαθανασίου: Τσέλο- ερμηνεία

Γιώργος Παλαμιώτης: Ηλεκτρικό μπάσο, ηχητικά τοπία - ερμηνεία

Φωτεινή Παπαδόδημα: Φωνή, λούπες, λαούτο – ερμηνεία

 

Χορηγοί επικοινωνίας:

anthos sponsors

 

Εισιτήρια

Γενική είσοδος: 12€
Μειωμένο εισιτήριο: 10€
(*) Το μειωμένο εισιτήριο αφορά στις κατηγορίες: Μαθητικό / Φοιτητικό / Νεανικό (έως 26 χρονών) / Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων & International Student Identity Card (isic) / Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού / Κάτοχοι Κάρτας Club IFA (Γαλλικού Ινστιτούτου)/Κάτοχοι Κάρτας ΙΤΙ (ΕΚΔΙΘ/ΚΚΔΙΘ) / Κάτοχοι Κάρτας ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας) / Κάτοχοι κάρτας ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) / ΑμΕΑ / Άνω των 65 / ομάδες άνω των δέκα (10) ατόμων / μέλη της Εταιρείας Παπαδιαμαντικών Σπουδών. 

ΑΓΟΡΑ