Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου

Ώρα Προσέλευσης 17.30

Στον Θερινό Κινηματογράφο Δήμου Μοσχάτου –Ταύρου

«Σινέ Κήπος» Θερμοπυλών & Κνωσού, Μοσχάτο

Το Εθνικό Θέατρο στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού του προγράμματος υποδέχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα για διήμερο masterclass 5 & 6 Σεπτεμβρίου τον Eugenio Barba, τον εμβληματικό μεταρρυθμιστή του σύγχρονου πρωτοποριακού θεάτρου.

Για πρώτη φορά στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί masterclass και μια σειρά δράσεων τόσο με τον ίδιο όσο και με την ηθοποιό, σκηνοθέτη και διευθύντρια του φημισμένου Odin Teatret, Julia Varley.

Στο πλαίσιο της φιλοξενίας του έχει οργανωθεί μια βραδιά-αφιέρωμα στην προσωπικότητα και το έργο του, το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, στο «Σινέ Κήπος», σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και με την υποστήριξη του Δήμου Μοσχάτου- Ταύρου.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει προβολή δύο ντοκιμαντέρ, ομιλίες των Πανεπιστημιακών Παύλου Κάβουρα (καθηγητής Ανθρωπολογίας, Μουσικολογίας και performance στο ΕΚΠΑ) και Γιώργου Σαμπατακάκη (καθηγητής Θεάτρου στο Πανεπιστήμιο Πατρών), καθώς και συζήτηση του κοινού με τον ίδιο και τη συνεργάτιδά του Julia Varley.

18:00 – 18:30:

1.  Χαιρετισμοί:  

·         Εταιρεία Παραγωγής Texnis

·         Εθνικό Θέατρο

·         Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

·         Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου

2.  Απονομή τιμητικής πλακέτας από τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα   Μπακογιάννη  –  Χαιρετισμός

3. Χαιρετισμός Eugenio Barba

18:30 – 20:15  Ομιλίες των: Παύλος Κάβουρας (καθηγητής ανθρωπολογίας, μουσικολογίας, performance, ΕΚΠΑ) και Γιώργος Σαμπατακάκης (καθηγητής θεάτρου πανεπιστημίου Πατρών). Ακολουθεί ομιλία και συζήτηση με τους: Eugenio Barba και Julia Varley.

20:15 -21:15 προβολή του film ντοκιμαντέρ:

  • Ποιος είναι ο Eugenio Barba;, της Μαγδαλινής Ρεμούνδου – Εισαγωγή από την σκηνοθέτιδα η οποία ακολούθησε κινηματογραφώντας τον Barba στην τελετή ανακήρυξής του ως Επίτιμου Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, 03/07/19, στο Ναύπλιο και στις δράσεις του τιμητικού αφιερώματος από το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών στους Δελφούς, 4, 5, 6, 7/7/19, καθώς  και στο Holstebro – Δανίας, έδρα του Odin Teatret, στο φεστιβάλ Festug.