Η Τέχνη μοιάζει με την άνοιξη, πάντα θα βρει τρόπο να έρθει! Το φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ανοίγει τις διαδικτυακές πόρτες των Κινηματογράφων και ξεκινάει στις 19 Μαΐου. Φέτος, μπορεί να μη νιώσουμε την εμπειρία των σκοτεινών αιθουσών από κοντά, αλλά θα παρακολουθήσουμε ενδιαφέρουσες ταινίες και δράσεις, οι οποίες θα μας συντροφεύσουν σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες. 

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Φεστιβάλ:

Το 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το οποίο αναβλήθηκε λόγω της έκτακτης παγκόσμιας κατάστασης με τον κορωνοϊό, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά από την Τρίτη 19 Μαΐου έως την Πέμπτη 28 Μαΐου 2020.

Δεν είναι η συνθήκη που θα θέλαμε, καθώς για εμάς Φεστιβάλ σημαίνει σκοτεινή αίθουσα, σημαίνει θεατές, σημαίνει φίλοι και συνεργάτες, γνωστοί και άγνωστοι, να μοιράζονται συναισθήματα και εμπειρίες, δράσεις και πρωτοβουλίες, πλάι πλάι. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει τώρα. Δεν θα σας υποδεχτούμε λοιπόν στο Ολύμπιον, αλλά σας προσκαλούμε στις διαδικτυακές μας αίθουσες, για να παρακολουθήσετε το συναρπαστικό πρόγραμμα προβολών του 22ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, αλλά και τις πολύ ενδιαφέρουσες παράλληλες δράσεις, εκδηλώσεις ακόμα και συναυλίες.

Για δέκα ημέρες λοιπόν, από τις 19 έως τις 28 Μαΐου, στον επίσημο ιστότοπο του Φεστιβάλ www.filmfestival.gr, σε συνεργασία με τη διεθνούς φήμης πλατφόρμα Festival Scope, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε πολλές δεκάδες ντοκιμαντέρ απ’ όλο τον κόσμο, καθώς και την πρόσφατη ελληνική παραγωγή, συζητήσεις με δημιουργούς, masterclasses και παράλληλες εκδηλώσεις. Οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες δωρεάν για το κοινό και κάθε ταινία θα διατίθεται για 400 θεάσεις, σε χρήστες αποκλειστικά στην Ελλάδα, καθώς το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης έχει αναλάβει μια διεθνή πρωτοβουλία για την καθιέρωση του γεωγραφικού περιορισμού των προβολών στις online φεστιβαλικές διοργανώσεις, με σκοπό την προστασία των ταινιών και των φεστιβάλ. Οι κριτικές επιτροπές θα παρακολουθήσουν τις ταινίες online και θα απονείμουν τα βραβεία.