Το Βουνό των Κοριτσιών – ΜΑΝΙΝΑ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ

ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΤΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ

Το νέο μυθιστόρημα της Μανίνας Ζουμπουλάκη από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Το βιβλίο (μυθ)ιστορεί την προσπάθεια δύο γυναικών, που επέζησαν από την Έξοδο του Μεσολογγίου, να ζήσουν ελεύθερες στη σκλάβα ακόμα γη της Ανατολικής Μακεδονίας. Εκεί, σε ένα ξεχασμένο αρχαίο φρούριο και εγκαταλειμμένο μοναστήρι, το «Βουνό» όπως το λένε μεταξύ τους, έχουν στήσει ένα καταφύγιο-σχολείο για κορίτσια που σώζουν από τα σκλαβοπάζαρα, μαθαίνοντάς τους γράμματα και ελευθερία και ετοιμάζοντάς τα για την Ελλάδα που θα ’ρθει κάποια στιγμή… Μέχρι να γίνει όμως αυτό, τα μυθικά κορίτσια του μυθικού «Βουνού» θα χρειαστεί να διασχίσουν την Ιστορία μπρος-πίσω και μάλιστα την ίδια ώρα που τη γράφουν…

Η Μανίνα Ζουμπουλάκη μας παραδίδει ένα επεισόδιο από τα πολλά εκείνα που, μυθολογημένα ή όχι, έκαναν την Ελλάδα να αυτοπραγματωθεί ως ελεύθερη χώρα έχοντας πίσω της ένα ολόκληρο Μεσολόγγι και μπροστά της μια ολόκληρη νέα πραγματικότητα.

Η συγγραφέας Η Μανίνα Ζουμπουλάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καβάλα και γράφει από τα 10. Σπούδασε στην Αμερική Ιστορία της Τέχνης και Σωματική Αγωγή. Γράφει στα περιοδικά από την αρχή της δεκαετίας του ’80 μέχρι σήμερα χωρίς διακοπή. Έχει μεταφράσει αρκετά βιβλία και έχει δουλέψει στο ραδιόφωνο ως παραγωγός. Έχει γράψει επίσης σενάρια για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος έχουν κυκλοφορήσει τα βιβλία της Πώς να γράψεις, Ευτυχία, Φερμουάρ, Αόρατα Κορίτσια, Κάτι μου κρύβεις, Άκουσέ με, Μη φοβάσαι, Το [σχεδόν] ημερολόγιο μιας 82χρονης και Αέρας στο πρόσωπό της. Ζει στην Αθήνα και έχει τρία παιδιά.