Γιαννούλα Κακογιάννη-Wakefield

Η Γιαννούλα Κακογιάννη-Wakefield γεννήθηκε στη Λεμεσό (Κύπρος) στις 7 Μαΐου 1923. Πήγε στο Terra Santa School for Girls στη Λεμεσό και στο English Girls College στην Αλεξάνδρεια. Μετά τη δευτεροβάθμια...

Πολιτιστικό Κέντρο

Η ανέγερση του κτιρίου εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πολιτισμός» που συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Διοίκηση Ιδρύματος

Σκοπός του Ιδρύματος είναι η μελέτη, υποστήριξη και διάδοση των τεχνών του θεάτρου και του κινηματογράφου κάθε εποχής, καθώς και η καταγραφή και η διαφύλαξη των δημιουργημάτων των τεχνών αυτών.

KVARIBO sound MCF

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης αναφέρεται στον ιδρυτή του και εστιάζει διαχρονικά στη μεγάλη οθόνη. Στις εγκαταστάσεις του φιλοξενεί ένα πρότυπο studio μιξάζ ήχου που εξυπηρετεί κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές....

Θεατρική Σκηνή

Η ιδιαιτερότητα της θεατρικής αίθουσας έγκειται στην αμφιθεατρική της διάταξη που σε συνδυασμό με τη μη υπερυψωμένη σκηνή και την έντονη κλίση μεταξύ των σειρών επιτυγχάνει την αμεσότητα θεατών και ηθοποιών.

Κινηματογράφος

Ο κινηματογράφος έχει χωρητικότητα 121 ατόμων σε 10 σειρές επί κεκλιμένου δαπέδου, ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για θέσεις αναπηρικών αμαξιδίων.

Εκθεσιακός Χώρος

Ο εκθεσιακός χώρος είναι εξοπλισμένος με περιστρεφόμενο projector και με ειδικούς προβολείς για εκθέσεις, αναρτημένους σε ράγες οροφής.