«Ηλέκτρα», μια δημιουργία της Ευθυμίας Παπαϊωάννου

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης γιορτάζει φέτος τα 100 χρόνια από τη γέννηση του σπουδαίου Μιχάλη Κακογιάννη. Στο πλαίσιο των εορτασμών εκτίθεται στο χώρο του Ιδρύματος το έργο-κοστούμι «Ηλέκτρα», μια δημιουργία της Ευθυμίας Παπαϊωάννου, εμπνευσμένη από την ομώνυμη ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη με πρωταγωνίστρια την Ειρήνη Παπά.

Στο έργο «Ηλέκτρα» η δημιουργός επιχειρεί να αποδώσει με αυστηρές γεωμετρικές γραμμές, την ομώνυμη ηρωίδα, πατώντας πάνω στην γραμμή του Κακογιάννη, δηλαδή την απουσία του χρόνου, μιας συγκεκριμένης εποχής, αποφεύγοντας μια αρχαιότροπη αναπαράσταση.

Στα μάτια της δημιουργού, η Ηλέκτρα είναι μια γυναίκα σκοτεινή, επιβλητική, αποφασισμένη, μία φόνισσα. Τοποθέτησε την Ηλέκτρα σαν σε μονόλογο, πάνω στο θεατρικό σανίδι, ελλείψει σκηνικών, τη στιγμή που το έγκλημα γεννιέται στην ψυχή της. Σαν να ήρθε η ώρα να ολοκληρώσει η Ηλέκτρα την οικογενειακή αυτή τραγωδία.

Η Ευθυμία Παπαϊωάννου, δημιουργός του brand “Art Kukuli”, χρησιμοποιεί το ύφασμα ως καμβά για τις δημιουργίες της. Κύριο γνώρισμα της δουλειάς της, η μοναδικότητα του κάθε ρούχου, το οποίο είναι ζωγραφισμένο στο χέρι, με διαφορετική θεματολογία κάθε φορά.

@artkukulibyep

info@artkukuli.com

www.artkukuli.com

+306942248168