Εστουδιαντίνα « Μελωδίας Νήμα»

Εστουδιαντίνα “Μελωδίας Νήμα

Η ορχήστρα μας αποτελείται από 10 μέλη :

2 πιάνα, 2 μπουζούκια, μπαγλαμά, βιολί , ντραμς/τουμπελέκι, μπάσο, 2 φωνές,  κιθάρα.

Η όλη της δράση ξεκίνησε το 2009, όπου συμμετείχαμε ανελλιπώς στους Παγκύπριους Αγώνες Μουσικής , λαμβάνοντας Πρώτα Παγκύπρια Βραβεία, σε φεστιβάλ Μουσικής, όπως το Schoolwave, όπου παίξαμε στην έναρξη του 1ου Schoolwave Κύπρου.

Εκπροσωπήσαμε την Κύπρο στο Φεστιβάλ Θεάτρου Μαρινάντο στο Οστούνι της Ιταλίας, που διοργάνωσε το Υπουργείο Δασών της Ιταλίας παρουσιάζοντας το Θεατρικό «Καρέτα Καρέτα».

Τι είναι ακριβώς η Εστουδιαντίνα;

Ένα ιδιαίτερο είδος ορχήστρας, όπου κυριαρχούν τα έγχορδα και το ρεπερτόριο της βασίζεται κυρίως σε παραδοσιακά ακούσματα.

«Δεν κάνουμε αποτύπωση και αναβίωση στυλ και παιξίματος, αλλά προτείνουμε το δικό μας ύφος».

Πραγματοποιήσαμε 4 συναυλίες τη φετινή χρονιά και αποκομίσαμε εξαιρετικές κριτικές τόσο από Μουσικολόγους όσο και μουσικούς κριτικούς.

Συναυλία Υπό το Σεληνόφως που διοργάνωσε ο Δήμος Λεμεσού στα πλαίσια των Καλοκαιρινών του εκδηλώσεων στις 14 Ιουνίου 2022.

Συναυλία στο υπαίθριο θεατράκι «Μάριος Τόκας»στην Ερήμη στις 7 Ιουλίου 2022.

Φιλανθρωπική συναυλία που διοργάνωσε το Ταμείο Υποτροφιών και Αγαπης του Ορθόδοξου Πνευματικού Κέντρου Λεμεσού στο Θέατρο Ονήσιλος στις 27 Σεπτεμβρίου 2022.

Καλλιτεχνικό πρόγραμμα την τελετη λήξης των δράσεων της Επιτροπής Εκδηλώσεων του Υπουργείου Παδείας Αθλητισμού και Νεολαίας για τα 100 χρόνια  Μνήμης του Μικρασιάτικου Ελληνισμού στο Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου.

Είμαστε η μοναδική Εστουδιαντίνα στην Κύπρο και στόχος μας είναι η διατήρηση της μουσικής μας κουλτούρας και παράδοσης.

Παίζουμε με αγάπη και πάθος για τη μουσική με στόχο να οδηγήσουμε του ακροατές μας σε όμορφα μουσικά μονοπάτια και διαδρομές.

Συντελεστές :

Μαέστρος/Καλλιτεχνική Διευθύντρια/Πιάνο : Γεωργία Πέτρου

Φωνή/Κιθάρα: Λεύκιος Κουνούνης

Φωνή: Μαρία Ορφανίδου

Βιολί: Αγγελική Ευριπίδου

Μπουζούκια: Σωκράτης Ιωάννου , Νικόλας Χαμπιαούρης

Μπαγλαμάς: Ραφαήλ Θουκύ

Μπάσο: Αντρέας Σάντης

Tουμπελέκι/ντραμς : Γιώργος Μουλλωτός