ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΠΟΥ  ΓΙΑ  ΣΧΟΛΕΙΑ

Το πρώτο πολύ επιτυχημένο εργαστήριο του Καρπού στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης υλοποιήθηκε στις 9 Μαρτίου 2022!

40 παιδιά από το 43ο Γυμνάσιο Αθηνών διασκέδασαν μαθαίνοντας με τις τεχνικές του Green Screen και του Pixilation(Animation).

Σας καλούμε να έρθετε με τους μαθητές και τις μαθήτριες σας για να ζήσετε και εσείς αυτήν την εμπειρία στον άρτια εξοπλισμένο χώρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης. Μπορείτε να βρείτε εδώ όλες τις πληροφορίες για το πώς και εσείς με την τάξη σας μπορείτε να κλείσετε το επόμενο εργαστήριο. Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται εντός σχολικού ωραρίου και διαρκούν 2 ώρες. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε 6 εργαστήρια που καλύπτουν τις ενότητες βίντεο, ήχου και φωτογραφίας. Απευθύνονται σε ηλικίες 5-17 ετών.

Τι έγινε στο εργαστήριο:

Εξερευνήσαμε την αφήγηση σε συνδυασμό με την τεχνική του green screen και του pixilation ένα είδος animation όπου τα ίδια τα παιδιά παίζουν και κινούνται με τρόπο σχεδόν μαγικό. Μέσα σε λιγότερο από δύο ώρες , δώσαμε μία γεύση από θεωρία και πράξη σε 40 εφήβους που έφυγαν έχοντας σκεφτεί, προβληματιστεί και προτείνει λύσεις σε αφηγηματικά και δημιουργικά ερωτήματα.

Οι μαθητές και μαθήτριες ανακάλυψαν επίσης τη μαγεία του Green Screen και των δυνατοτήτων που προσφέρει. Αφού κατάλαβαν το μηχανισμό λειτουργίας του Green screen, χωρίστηκαν σε μικρά τηλεοπτικά συνεργεία και έφτιαξαν ένα δικό τους δελτίο ειδήσεων και καιρού.

Teaser Trailer: https://youtu.be/_LAKm1aLLoY

Είπαν τα παιδιά για το εργαστήριο:

Ήταν μία πολύ όμορφη εμπειρία και πολύ ευχάριστη! Μάθαμε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα που δεν θα μπορούσαμε να μάθουμε στο σχολικό χώρο!

Α.Δ,Δ,

Ήταν εξαιρετικό! Το να φτιάχνεις ένα animation έστω και μικρού μήκους είναι μία πολύ ευχάριστη εμπειρία!

Κ.Ν

Ήταν υπέροχα! Πολύ διασκεδαστική εμπειρία! Είχε πλάκα να ετοιμάζουμε τις σχολικές ειδήσεις κι εγώ να εγώ να έχω τον ρόλο της διευθύντριας του σχολείου!

Μαρίνα

Ήταν μία πολύ ωραία εμπειρία. Έμαθα πώς δουλεύει το stop-motion και μου άρεσε ο τρόπος με τον οποίο δουλέψαμε σε ομάδα!

Θ.