ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ 2019 – 2020 Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης Από 20 Οκτωβρίου 2019 και για όλη τη σχολική χρονιά.

Καθημερινά στις 10:30 Οργανωμένες σχολικές παραστάσεις

Ένα νέο θεατρικό έργο, σε πρωτότυπο κείμενο από την “OneTwoFree” έρχεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για το νεανικό κοινό.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της θεατρικής εφηβικής παράστασης Poios Theleis Na Gineis με θέμα τον εθισμό στα video games.

H παράσταση: Πρόκειται για ένα έργο που μιλάει βαθειά στη ψυχή των εφήβων. Ξετυλίγει μια ιστορία που αναφέρεται στα σύγχρονα προβλήματα των νέων μέσα από μία μελλοντική ματιά.

Η παράσταση χρησιμοποιώντας τεχνικές νέων τεχνολογιών στο θέατρο (multimedia, projection mapping κ.α) στοχεύει να φέρει τον έφηβο θεατή αντιμέτωπο με τα ερωτήματα και τα ηθικά διλήμματα που προκύπτουν από τη συνεχή επέκταση της τεχνολογίας στη σύγχρονη κοινωνία.

Μέχρι ποιο σημείο είμαστε διατεθειμένοι να θυσιάσουμε την ανεξαρτησία μας προκειμένου να έχουμε κάποιες ευκολίες;

Τι σημασία έχει η γνώση, η παρατήρηση του παρελθόντος και της ιστορίας στην εξέλιξη του ατόμου και του κοινωνικού συνόλου;

Πόσο εύκολα μπορείς να ενστερνιστείς ένα μοντέλο ζωής επειδή είσαι βυθισμένος σε μία «προστατευτική» άγνοια;

Παράλληλα ανακαλύπτουμε τους μηχανισμούς που μπαίνουν σε λειτουργία όταν το διακύβευμα είναι η ελευθερία, αυτή της σκέψης αλλά και του ίδιου του ατόμου.

Οι θεατές θα έρθουν σε επαφή με κείμενα του Πλάτωνα (Ο μύθος του σπηλαίου κ.α.) και με ιδέες που έχουν εκφραστεί από διάσημους πνευματικούς ανθρώπους κάθε εποχής όπως ο Χ.Λ.Μπόρχες, ο Ε.Γκαλεάνο, Ζ.Ελίλ κ.α.

Για τον τίτλο: (…)ενδιαφέρον είναι να σημειώσουμε ότι η χρήση στον γαλλόφωνο χώρο της διδακτικής της λέξης “erreur” για το λάθος – πλάνη, η οποία έχει αντικαταστήσει τη λέξη “faute” (που αποδίδει περισσότερο την έννοια τους σφάλματος), μοιάζει να μην έχει επιλεγεί τυχαία. Προέρχεται από το ρήμα “errer”, το οποιο σημαίνει «περιπλανιέμαι». Η λέξη αυτή μας παραπέμπει στο δυναμικό ρόλο του λάθους κατά τη μαθησιακή διαδικασία, η οποία μοιάζει με ένα γοητευτικό ταξίδι κατάκτησης του αγνώστου.

Υπόθεση του έργου: Η ιστορία μας τοποθετείται σε ένα δυστοπικό μέλλον όπου οτιδήποτε ανήκει στο παρελθόν είναι πια ξεχασμένο. Όλα τα ιστορικά γεγονότα έχουν περάσει στη λήθη. Ο,τι είναι ιερό σε αυτή την κοινωνία προέρχεται από την τεχνολογία και την κατάκτηση του μέλλοντος. Η γραφή και η ανάγνωση έχουν αποκηρυχθεί από το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας και η όποια γνώση μεταλαμπαδεύεται με βίντεο και εικόνες. Όλα μοιάζουν τέλεια και αστραφτερά μέχρι τη στιγμή που μία παρέα νέων θα κάνει μια σημαντική ανακάλυψη που θα αλλάξει τη ζωή, όπως τη γνώριζαν έως τότε. Θα περιπλανηθούν στο σκοτάδι για να εμφανίσουν ένα φως… αυτό του ανθρώπου που συνεχίζει να εκπλήσσεται, να εκπλήσσει και ασφαλώς, να ελπίζει.

Η παράσταση είναι σε μεγάλο βαθμό επηρεασμένη από συζητήσεις με μαθητές των σχολείων που είδαν το “Poios Theleis Na Gineis” και μας ενέπνευσαν με τη σκέψη, τους προβληματισμούς τους και τον ενθουσιασμό τους.

Συντελεστές:

Κείμενο: Λευτέρης Καταχανάς, Σοφία Παλάντζα

Σκηνοθεσία, χορογραφίες: Σοφία Παλάντζα

Σχεδιασμός οπτικών εφέ, γραφικά: Θανάσης Δάλας

Σχεδιασμός φωτισμών, κινηματογράφηση, μοντάζ: Δημήτρης Λογοθέτης

Εικαστική επιμέλεια – Κοστούμια: Μαρία Παλάντζα

Σχεδιασμός ήχου, ηχογράφηση: James Raffan

Μουσική σύνθεση – στίχοι τραγουδιού: Λευτέρης Καταχανάς

Τεχνική υποστήριξη: Σκαρλάτος Βασιλόπουλος

Trailer: Δημήτρης Λογοθέτης

Φωτογραφίες: Όλγα Τζίμου

Παραγωγή: OneTwoFree Theatre

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Νικήτας Αναστόπουλος, Κρισάνα Αλεφαντινού, Νικόλ Δημητρακοπούλου, Λευτέρης Καταχανάς, Σοφία Παλάντζα.

Παίζουν σε βίντεο: Νικόλας Αλεξίου, Στέλιος Πατσιάς

Πληροφορίες

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, Τ.Κ. 177 78, Τηλ. 210 3418550

Ημέρες παραστάσεων: Καθημερινές οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία

Ώρα έναρξης: 10.30

Διάρκεια παράστασης: 75’ (χωρίς διάλειμμα)

Τιμές εισιτηρίων:

Σχολικές Παραστάσεις: 6€

Trailer: https://youtu.be/A7c_SijvBcE

Eπικοινωνία – Κρατήσεις:

210 93 28 034, 698 61 92 208

info@onetwofreetheatre.gr