"Τα Παιδιά του Κόσμου". Παρουσίαση στο Κολλέγιο Αθηνών.

Την 1η Δεκεμβρίου η Δήμητρα Στασινοπούλου, πραγματοποίησε έπειτα από πρόσκληση της πολιτιστικής επιτροπής του Δημοτικού Σχολείου Κολλεγίου Αθηνών, παρουσίαση με θέμα Τα Παιδιά του Κόσμου», στα παιδιά του Μποδασάκειου Δημοτικού στην Κάντζα.

 

Σκοπός της κυρίας Στασινοπούλου μέσα από αυτό το θέμα ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές παιδιά από όλο τον κόσμο και να ευαισθητοποιηθούν σε σχέση με τα προβλήματα που τα παιδιά αυτά αντιμετωπίζουν, αλλά και συγχρόνως να δουν τα χαμόγελα της ευτυχίας που παρ΄όλες τις καμιά φορά δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν, είναι αυθόρμητα και ουσιαστικά. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διαπιστώσει κανείς τις ανισότητες στις συνθήκες ζωής που υπάρχουν ανάμεσα σε διάφορα μέρη του πλανήτη. Μία ματιά σε μία σχολική αίθουσα, είναι ένα από αυτά. Ο τρόπος όμως που αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα είναι αυτός που κάνει τη διαφορά. «Σκοπός του ταξιδιού δεν είναι να δείς καινούργια μέρη αλλά να δεις με καινούργια μάτια»  όπως γράφει ο Μαρσέλ Προύστ. Αυτά που για μας είναι αυτονόητα, αλλά και για τα παιδιά μας ακόμη περισσότερο, δεν θα έπρεπε να είναι. Πρέπει να αισθανόμαστε πολύ τυχεροί επειδή έτυχε να γεννηθούμε σ’αυτή τη γωνιά του πλανήτη αλλά και να συναισθανθούμε ότι κάποια στιγμή στη ζωή μας θα πρέπει να κάνουμε και μείς κάτι για τους λιγότερο “προνομιούχους” αυτής της γής, εμείς οι “προνομιούχοι εκ γενετής”.

 Η Δήμητρα Στασινοπούλου, λοιπόν, ετοίμασε αυτή την παρουσίαση μέσα από την εικαστική της ματιά για χίλιους μαθητές από την πρώτη έως την έκτη τάξη του δημοτικού και η ανταπόκριση των παιδιών ήταν συγκινητική.